Mariza i Trkulja na humanitarnom koncertu

Umetnik i autor projekta, Slobodan Trkulja, i Marko Blagojević, direktor Kancelarije Vlade Srbije za pomoć i obnovu poplavljenih područja, najavili su humanitarni koncert „Balkanopolis & prijatelji“, koji će se održati 15. maja u beogradskoj Kombank Areni.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.03.2015.

13:04

Default images
Foto: Boris Vezmar

Ovim događajem obeležiće se godinu dana od poplava i početak kampanje prevencije.

„Ovaj koncert dolazi u pravom trenutku, kada u sve većoj meri počinjemo da se bavimo prevencijom“, rekao je Marko Blagojević, direktor Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenih područja Vlade Republike Srbije.

„Nacionalni program za upravljanje rizicima od elementarnih nepogoda je usvojen u decembru prošle godine, pravili smo ga u konsultacijama sa najboljima u toj oblasti - Svetskom bankom, Ujedinjenim nacijama, Evropskom unijom, Ambasadom Švajcarske. Za njegovu realizaciju će nam biti potrebna sva raspoloživa pomoć, naročito javnosti i građana. Prevencija je nešto čime država mora ozbiljno da se bavi, ali bez građana i njihove podrške i saradnje to će biti skoro nemoguće. Zato se nadamo da će podrška i našim naporima, i ovom koncertu, biti sveobuhvatna.“
Foto: Boris Vezmar
Na koncertu u Areni će, uz Slobodana Trkulju i muzički sastav „Balkanopolis“, kao specijalni gosti nastupiti i portugalska fado pevačica Mariza, američka soul i džez pevačica Oleta Adams, mlada arapska zvezda Majsa Kara i kompozitor i pevač iz Senegala, Baba Mal.

„Velika mi je radost što mi umetnici možemo da organizujemo koncert za sve dobre ljude koji su pokazali predivnu solidarnost prošle godine u vreme velikih majskih poplava. Čast mi je što sam domaćin istaknutim umetnicima iz sveta, koji će nam još jednom dati podršku. Pre svega mislim na moju dragu prijateljicu, fado divu, Marizu, koja je osvedočeni prijatelj našeg naroda i koja je bila da nas poseti kada nam je bilo najteže“, istakao je Slobodan Trkulja, umetnik i autor projekta i dodao da želi posebno da se zahvali Oleti Adams, Majsi Kari i Baba Malu, koji će doći da svojom muzikom i glasovima uveličaju događaj.

Cene karata, koje su puštene u prodaju su od 750 do 1.900 dinara u pretprodaji, a sav prihod od prodatih ulaznica biće namenjen područjima koja su pogođena prošlogodišnjim poplavama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: