Six Pack slavi 20 godina postojanja u Božidarcu

Jedan od najboljih punkrock bendova u regionu - Six Pack, u okviru Vračar Rocks spektakla u Božidarcu obeležiće 3. aprila dvadesetogodišnjicu postojanja.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 27.03.2015.

16:35

Default images
Foto: Facebook

Punkrock bend Six Pack (pakovanje od 6 piva) 3. aprila u Centru za kulturu "Božidarac" obeležiće dvadesetogodišnji jubilej.

Od članova bendova s različitim muzičkim usmerenjima koji su tada činili bazu rock scene Smederevske Palanke, u oktobru 1994. okupljen je sastav koji će nekoliko godina kasnije postati, po mišljenju mnogih muzičkih kritičara i publike, jedan od najuticajnijih i zasigurno jedan od najboljih punk rock sastava na Balkanu.

Prepoznatljiv po izuzetno energičnom, a opet melodičnom načinu izražavanja, priznat zbog inteligentnih tekstova i poznat po savršenoj atmosferi na svojim živim nastupima, Six Pack je jedan od prvih underground bendova s ovih prostora koji je probio granice Srbije i svirao gotovo po celoj regiji, pa i šire (Grčka, Holandija).

Ne odričući se svojih punkrock stavova, Six Pack je uspeo da napiše neke od najlepših ljubavnih tekstova u srpskoj rock istoriji, a isto tako i iskritikuje sve rupe i nedostatke društva i državnog sistema.

Diskografija benda počinje albumom “Pretnja ili molitva?”, nastavlja se kultnim izdanjem “Fabrička greška”, totalno sirovim i beskompromisnim “Minut ćutanja” i veličanstvenim “Musique”, koji je jedan od naprodavanijih rock albuma u Srbiji proteklih desetak godina. Poslednji i aktuelni album “Epicentar” sa sajta benda do sada je skinulo oko 50.000 fanova, a povodom dvadesetogodišnjice postojanja u planu je “Best Of” album sa rimejkovanim pesama koje su bend učinile poznatim široj javnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: