Ulicu u Nišu nazvati po Miši Blamu

Uprava džez festival "Nišvil" pobnela je gradskoj komisiji inicijativu da jedna ulica u Nišu dobije ime prošle godine preminulog Miše Blama, saopšteno je iz uprave tog internacionalnog festivala.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 25.03.2015.

12:55

Default images

"Nišvil" je pozvao direktore beogradskog, novosadskog i kraljevačkog džez festivala da u svojim gradovima pokrenu istu inicijativu zbog nemerljivog doprinosa Blama u nastanku tih festivala.

Iz "Nišvila" navode da će inicijativu upututi i drugim gradovima s bivših jugoslovenskih prostora, najpre Zagrebu, da jedna ulica u njihovom gradu, u kojima je istaknuti džez muzičar stvarao, ponese njegovo ime.
Blam je 2010. godine na "Nišvil" festivalu dobio nagradu za životno delo, nagradu koju niški festival dodeljuje najistaknutijim džezerima s ovih prostora, navode organizatori "Nišvila".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: