"Magični" džez Vlade Maričića i Tanje Jovićević

Vlada Maričić i Tanja Jovićević održaće promociju zajedničkog albuma "Magija koja ne prestaje" u sredu 25. marta u Ateljeu 212.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 24.03.2015.

19:30

Default images

“Album u izdanju City Recordsa je kruna naše tridesetogodišnje saradnje. Do sada, međutim, nikada nismo snimili cd sa originalnim materijalom. Sada je došlo vreme za to”, rekao je za B92 Vlada Maričić.

Na albumu se nalazi osam novih pesama, kojima su dodate i dve kompozicije Oktobra 1864 – “Želim te” i “Carte Blanche” za koje je Maričić napisao originalne aranžmane.

Muzički stil se kreće od fanki džeza u stilu grupe Incognito, preko soula, klasičnog džez zvuka i gospela ( u dve kompozicije gostuje čak i Merry Gospel Choir).

Tanja Jovanović postala je poznata kao pevačica grupe Oktobar 1864` krajem osamdesetih da bi kasnije u devedesetim nastupala sa legendarnim bendom EKV. Sve vreme nastupala je i kao džez pevačica na klupskoj sceni Beograda kao i na koncertnoj sceni Srbije i regiona.

Sa Vladom Maričićem počela je saradnju 1985. i od tada neprekidno nastupaju zajedno.

Tokom devedesetih su nastupali u duetu, dok je kasnije sastav promenio naziv u Trio Vlade Maričića & spec.gost Tanja Jovićević.

U kreiranju albuma učestvovali su Bata Božanic - bas, Ivan Ilić - trombon, Strahinja Banović - truba, Dejan Momčilović – bubnjevi i Lazaro Del Toro Vega – udaraljke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: