World music festival Todo Mundo u Domu omladine

Četvrto izdanje festivala Todo Mundo, posvećenog svetskoj muzici, održaće se u beogradskom Domu omladine od 22. do 26. aprila.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.03.2015.

13:02

Default images
Hanggai (Kina)

Četvrto izdanje festivala Todo Mundo, prvog festivala u Beogradu posvećenog svetskoj muzičkoj sceni, donosi nam još magičnih putovanja u daleke krajeve. Naše putovanje oko sveta povešće vas od Kine do Mađarske, uz obavezne stanice u Srbiji i okolini. Festival prvi put, pored muzičkog, predstavlja i folklorno plesno nasleđe, ali u novom ruhu.

Ove godine pokazujemo raznovrsnost i bogatstvo globalne muzičke scene:

Muzsikas (Mužikaš), najslavniji mađarski etno-sastav svih vremena, dobitnici WOMEX nagrade, predstaviće publici nov program, zasnovan na muzici velikog kompozitora i istraživača narodne muzike Bele Bartoka. Hanggai (Hangai), najuzbudljiviji novi bend iz Kine, donosi nam pravo iz pustinje Gobi eksplozivan miks rokerskih električnih gitara, starih instrumenata i načina pevanja koji se još čuvaju u Unutrašnjoj Mongoliji.

Vredni čuvari tradicionalne muzike Srbije, sastav Belo platno, predvođen legendom srpskog pevanja Svetlanom Spajić, izvešće specijalno pripremljen program sa ekskluzivnim gostima iz Grčke, Italije i Hrvatske, u okviru projekta EUTERPE, koji je podržan u programu “Kreativna Evropa”.

Italijanski sastav Orchestrina Adriatica (Orkestrina Adriatika) će pred publikom u Studiju 6 Radio Beograda, ali i pred TV publikom i radijskim auditorijumom svirati muziku oslonjenu na bogatu i raznovrsnu tradiciju Mediterana.
Belo platno (Srbija)
Tutti World Music Orchestra (Tuti Uorld Mjuzik Orkestra), predvođen briljantnim Jovanom Pavlovićem na harmonici, predstavljaju projekat Music as a tool in removing borders – vrhunsku kombinaciju balkanske, orijentalne i nordijske muzike, sa virtuozima i mladim muzičarima iz sedam zemalja: od Norveške do Palestine.

Arhai je srpsko-britanska grupa sa bogatom međunarodnom karijerom, koja već nekoliko godina predstavlja inspirativno savremeno čitanje balkanske tradicionalne muzike celom svetu.

Veliko iznenađenje za našu publiku biće premijera folklorno-plesne predstave AKUD Branko Krsmanović “Opa! Oro s onog sveta” u koreorežiji Mojce Horvat, koja nam nudi hipermoderan pogled na srpske narodne igre – očekujte kolo u patikama i slična čuda.

PROGRAM:

22. april u 21č – Studio 6 Radio Beograda

Orchestrina Adriatica (Italija)

24. april u 20č – Dom omladine Beograda, Amerikana

Belo platno (Srbija)

Hanggai (Kina)

25. april u 20č – Dom omladine Beograda, Velika sala

Tutti World Music Orchestra (Srbija, Norveška, Palestina, Turska, Crna Gora, Hrvatska, Makedonija)

AKUD Branko Krsmanović: “Opa! Oro s onog sveta” (Srbija)

26. april u 20č – Dom omladine Beograda, Velika sala

Arhai (Srbija/Velika Britanija)

Muzsikas (Mađarska)

Ulaznice su u prodaji na Blagajni Doma omladine Beograda i preko EVENTIM mreže. Cene pojedinačnih ulaznica (važe za ceo večernji program): 24.4. 400 dinara, 25.4. 400 dinara, 26.4. 500 dinara. U prodaji je i ograničen broj jedinstvenih kompleta ulaznica za sve koncerte na festivalu, po ceni od 1000 dinara! /// Ulaz na koncert 22.4. u Studiju 6 Radio Beograda je besplatan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: