MENT: Srpska muzička alternativa u Ljubljani

Na predstojećem festivalu MENT, koji se u Ljubljani održava od 4. do 6. februara, učesnicima odabranim od strane organizatora festivala predstaviće se i alternativna srpska muzička scena.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 30.01.2015.

21:21

Default images

U delu muzičkog programa ljubljanskoj publici i gostima iz sveta muzike predstaviće se beogradska grupa Ti i novosadska kantautorka Dojo, a muzičku podršku pružiće i DJ Moodswinger iz Dis-patch koletiva kao i DJ/VJ ekipa Kišobrana koja će ovaj put u Ljubljani predstavljati Kulturni centar Grad, jednog od partnera MENT festivala.

Ti je psihodelični pop duo koji čine Ilija Duni i Trajče Nikolovski. Obojica rodom iz Makedonije,
 upoznali su se u Beogradu, u zgradi BIGZ-a i u leto 2012. osnivaju grupu Ti. Probe imaju u dnevnoj sobi Ilijinog stana, gde Trajče svira elektronski bubanj, Ilija gitaru i bas sintisajzer, dok obojica pevaju. Ilija je prethodno svirao u grupama Petrol i Meatmarket, a Trajče u bendu White Noise in a White Room i Čistilište.
Novosadska kantautorka Dunja Dačić prvi put se popela na binu kao Dojo u oktobru 2013. godine. Dojo kao paletu koristi gitaru, sintisajzere i semplove, i u kombinaciji sa glasom koji obuzima kreira magičnu zvučnu sliku.

Konferencijski program održava se tokom sva tri dana paralelno sa muzičkim i u tom delu programa iz Srbije naći će se predstavnici EXIT festivala, Odličnog hrčka, Pop depresije, Dis-patch kolektiva i Kulturnog centra GRAD.

Festival MENT održava se od 4. do 6. februara u Ljubljani, povezujući muziku, umetnost, kreativnost i tehnologiju, uz učešće brojnih gostiju iz Evrope i regiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: