U petak u Mikseru koncert Ane Popović

Čuvena bluz muzičarka Ana Popović sutra uveče će u Mikser hausu održati samostalni koncert uz podršku Nenada Zlatanovića poznatijeg kao Mr. Swagger i Pere Džoa.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 22.01.2015.

18:55

Default images

Karte za koncert su rasprodate, a naredni beogradski nastup poznate muzičarke je, zbog ogromnog interesovanja publike, zakazan za 3. jun, kada će nastupiti na otvaranju Mikser festivala 2015.

Uz Popovićevu nastupiće i Micsel Papadia - orgulje, klavir i prateći vokali, Kirk Smoders - saksofon, Iving Dajs - truba i prateći vokali, Karlton Armstrong kao bas i prateći vokali i Stefani Avelaneda na bubnjevima.

Ana Popović već godinama živi i uspešno stvara u Americi i jedan je od najpriznatijih muzičara na svetskoj bluz sceni, a ovo će biti njen prvi samostalni koncert u Beogradu, od 2010. godine, kada je nastupala u Domu omladine Beograda.

Životni put i karijera Anu Popović su vodili od Beograda, preko Holandije, do Memfisa, svetske prestonice bluza.

Već od prvog albuma "Hush", snimljenog u Memfisu, afirmisala se kao vrsni evropski bluz muzičar, a jedina je Evropljanka ikada nominovana za debitanta godine u okviru WC Handy Awards, bluz verzije Oskara.

Ima brojne nominacije i osvojene nagrade u Evropi i Americi, a nastupala je sa brojnim muzičkim legendama, poput Solomona Burka i B. B. Kinga.

Zanimljivo je i da je Ana je već godinama zaštitno lice Fendera, najvećeg svetskog proizvođača gitara.

foto: flickr.com/giuvax

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: