Beastie Boys: Naša pesma nikada neće biti u reklami

Hip-hop grupa Bisti bojs (Beastie Boys) traži da proizvođač pića "Monster enerdži" (Monster Energy) plati skoro 2,4 miliona dolara troškova sudskog procesa na kojem je dobila 1,7 miliona na ime kršenja autorskih prava zbog korišćenja pesme u reklami.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 20.01.2015.

08:38

Default images

Foto: Fabio Venni/Flickr.com

Sud na Mehnetnu naložio je na suđenju u julu kompaniji da grupi isplati taj novac, ali to nije bilo dovoljno za troškove advokata, navode zastupnici Bisti bojsa u dokumentima koji su podneti sudu.

Troškovi su narasli zbog više od dve godine parničenja pošto Monster enerdži nije pristao na pregovore, osmodnevnog suđenja, kao i pokušaja kompanije da ospori presudu.

Ta kompanija je priznala da je pogrešno koristila pesmu Bisti bojsa u reklami koja je bila pet nedelja na internetu, ali i navela na suđenju da ne bi trebalo da plati više od 125.000 dolara.

Bisti bojs su uvršteni u Rokenrol kuću slavnih 2012, pošto su imali četiri albuma na prvom mestu na top-listama i prodali više od 40 miliona ploča. Na prvo mesto su izbili prvi put 1986. debi albumom "Licensed to Ill" s pesmom "(You Gotta) "Fight for Your Right (To Party!)".

Na suđenju su svedočili članovi grupe Adam Ad-Rok Horovic i Majkl Majk Di Dajamond. Horovic je rekao da grupa nikada neće dati pesmu za reklamu za komercijalni proizvod.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: