Kutak za akustiku: theINVISIBLES u Impact Hubu

Akustičarski duo The Invisibles u saradnji sa beogradskim Impact Hub-om će novogodišnjim nastupom u petak 26. decembra najaviti partnerski projekat Hub Acoustic kojim će aktivno uticati na formiranje, podizanje i promociju savremene beogradske akustičarske scene.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.12.2014.

18:25

Default images

Ideja je da se ovakvom saradnjom, koju Beograd svakako zaslužuje, ali i prilično kaska za svetskim muzičkim metropolama, aktivno utiče na zajedničko delovanje muzičara i umetnika okupljenih oko ove ideje.

Na ovom muzičkom događaju, koji će se odigrati u petak od 19h do 22h, bendu The Invisibles će se na sceni pridružiti njihove kolege muzičari, koji će svojim učešćem dati veliki doprinos ovom događaju, ali i budućem projektu. Ovaj jedinstveni događaj imaće dva glavna segmenta koji će se odvijati na dve scene.

Prvi segment biće koncertnog karaktera u kome će The Invisibles izvesti nekoliko svojih autorskih pesama i nekoliko pesama iz svetskog repertoara savremene akustičarske indie i mainstream muzike. Taj koncertni deo odvijaće se na sjajnoj kamernoj sceni na spratu Impact Hub-a.

Nakon kratke pauze, uslediće drugi segment koji je zamišljen kao “jam session” u kome će se predstaviti svi učesnici ovog projekta, gde će demonstrirati važnost međusobne saradnje i podrške u ovakvim muzičkim projetkima.

Kako ovaj prvi događaj, tako i razvoj i tok celog projekta, uglavnom će se odvijati u sjajno uređenom prostoru beogradskog Impact Hub-a, savršenom za promovisanje ovakvog kamernog žanra, i to u zgradi nekadašnjeg studija radija Beograd u Makedonskoj 21, što ima jednu dodatnu kulturološku vrednost.

Promotivna cena ulaza je 500 dinara, a u cenu je uračunato i jedno piće. The Invisibles čine Miodrag Kovačević (vokal) i Kostandin Dimitrijević (gitara) i kao muzički duo postoje već osamnaest godina. Do sada su objavili tri singla. Prvi singl zove se “Bruceremo la luna/Sagorećemo mesec”, na poeziju Milene Pavlović Barilli, i naslovna je numera dokumentarno-igranog filma “Milena” (2011), rediteljke Čarne Radoičić.

Drugi singl, “Nella malizia dei sette giorni/U pakosti svih sedam dana", izašao je 2013. godine takođe na Mileninu poeziju. Treći singl pojavio se početkom ove godine, zove se “It`s Over” i potpuno je autorski. Poznati su po tome što neguju akustičarski zvuk i spajaju umetnost i muziku. Njihovi nastupi su uglavnom zamišljeni kao neobično putovanje kroz vreme, različite krajeve, žanrove i jezike (pošto pored engleskog i srpskog, izvode i muziku na italijanskom, španskom, francuskom i drugim jezicima). Više o ovom zanimljivom dvojcu možete saznati na njihovom zvaničnom sajtu www.theinvisibles.rs.

Impact Hub Beograd je zajednica preduzetnika, kreativnih ljudi različitih profesija i iskustva koji žele da u zajedničkom okruženju ostvare svoje poslovanje kao odgovorni i uspešni biznis od šireg značaja. Kao deo sistema globalne mreže Impact Hub nudi drugačiji radni prostor od običnog, programsku podršku, inspirativno okruženje i različitost.

Prvi Impact Hub nastao je u Londonu 2005. godine kao HUB, a danas ta mreža okuplja preko 9,000 članova svaki dan u više od 70 gradova širom sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: