Grupa Kazna za uši predstavlja novi album

Beogradski bend Kazna za uši posle 15 godina objavio je novi album pod naslovom "Nove zore" koji će biti predstavljen u utorak u galeriji New Moment.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.12.2014.

13:41

Default images

Kaznu za uši, kao i poslednjh skoro 30 godina, predvodi pevač i gitarista Ivek Van Đorđević, a pored originalnog basiste Rudolfa Cibulskog, u grupi su još i klavijaturista Boris Eftovski i bubnjar Vladimir Markoski.

"Nova zora" sadrži 11 pesama, od kojih su dve snimljene uživo, u januaru 2011. na koncertu u klubu "Akademija", dok su dve obrade pesama iz repertoara beogradskog garažnog benda Robna kuća kog predvodi Darko Džambasov.

Beogradska grupa Kazna za uši nastala je pre skoro 30 godina iz poplave novih muzičara koji su bili iz iste srednjoškolske ekipe. Njihov prvenac, singl “Deri kamen”, bio je u to vreme apsolutni kult-hit medju nezavisno orijentisanim mladim naraštajima.

Bend se istakao pobedom na zaječarskoj Gitarijadi, kada je dobio nagradu za najbolji nastup, ujedno na Festivalu Brzi Bendovi Srbije Đorđević je proglašen za najboljeg gitaristu, a pesma "Koska" je proglašena za r'n'r himnu Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: