Beogradski džez festival zaradio 3 miliona dinara

Beogradski džez festival, održan od 24. do 27. oktobra 2014, zaradio je od prodaje ulaznica skoro tri miliona dinara, saopšteno je danas na sednici odbora festivala.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 17.12.2014.

15:52

Default images

Predsednik odbora Goran Vesić rekao je da su rashodi festivala 15,1 milion dinara, a od prodaje ulaznica, sponzora, donatora i iz gradskog i republičkog budžeta prihod je 18 miliona dinara.

"Taj novac će biti uložen u organizaciju narednog festivala, eduktivne i promotivne džez programe, kao i u poboljšanje infrastrukture u Domu omladine gde se održava ovaj festival", preneo je Beoinfo.

Po rečima Vesića festival je bio posećeniji nego prošle godine i prodato je 4.600 ulaznica, a festivalske programe, izložbe i kreativne radionice pratilo je 13.000 posetilaca.

Vesić je zahvalio ambasadama i kulturnim centrima Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Portugalije, Danske, Španije, Italije i Austrije za podršku festivalu.

Odbor Beogradskog džez festivala će iduće nedelje doneti plan za 2015. godinu.

"Festival će 2015. godine imati veći budžet, a plan nam je da do marta naredne godine objavimo program, da bi ljubitelji džeza iz Srbije i sveta mogli na vreme da kupe komplete ulaznica za čitav program", rekao je Vesić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: