Humanitarni koncert MMI škole - Cane, S.A.R.S. i BS

Humanitarni koncert za pomoć deci sa teškoćama u razvoju, u organizaciji MMI muzičke škole uz podrsku Društva srpsko – finskog prijateljstva - SEURA, održaće se u utorak 23. decembra u UK Palilula u 19h.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.12.2014.

10:11

Default images

Cilj ovog koncerta je da se prikupe sredstva koja će poboljšati uslove života deci sa teškoćama u razvoju kojom se pre svega bavi kulturno - edukativni centar “TARA” iz Obrenovca, na čelu sa Vesnom Klačar, majkom devojčice sa autizmom, diplomirane arheološkinje i studentkinje Fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju.

Na koncertu će svirati učenici muzičke škole MMI, a kao glavni gosti najavljeni su: Cane (Partibrejkers) S.A.R.S. i Beogradski sindikat. U okviru ove manifestacije u izložbenom prostoru u holu Ustanove Palilula biće priređena i izložba crteža koje su nacrtala deca sa teškoćama u razvoju, ali i njihova braća i sestre iz Obrenovca.

Autizam je vrlo složeni razvojni poremećaj, glavne teškoće su u oblasti govora, socijalizacije kao i prisustvo određenih stereotipnih radnji, međutim rano otkrivanje kao i rana intervencija, saradnja roditelja i stručnog tima može pomoći detetu da vremenom uz pohađanje vršnjačke grupe, redovnih škola, dovedu do toga da deca sa autizmom budu sposobna za samostalan I funkcionalan život, kao I svi drugi. Ono što je neophodno je prihvatanje dece sa teškoćama u razvoju kao i minimalna pomoć društva i sredine, u kojoj deca sa teškoćama u razvoju žive I odrastaju. Zato im pomozimo!

"Pozivamo sve ljubitelje dobrog zvuka da dođu u utorak 23. decembra u u UK Palilula i daju svoj doprinos. Karte će se prodavati na dan koncerta na blagajni UKP Cena ulaznice je 500 dinara."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: