Stefan Milenković i Tango Compas u Sava centru

Violinski virtuoz Stefan Milenković i ansambl Tango Compas kog predvodi Marko Hatlak, održaće koncert u Beogradu 28. decembra, u Sava centru .

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.12.2014.

15:45

Default images

Svetski priznati violinista koji je još kao dečak osvojio svetske koncertne scene Milenković i Marko Hatlak, svestrani slovenački muzičar udružili su snage u energičnom ansamblu sa pijanistom Markom Črnčecom i kontrabasistom Lukom Herman Gajzerom.

Ansambl izvodi tango muziku različitih autora u sopstvenim aranžmanima kao i obrade latino i džez muzike. Muzičari ansambla spajaju iskustva iz različitih žanrova, duboke klasike Milenkovića, Hatlakove kombinacije klasike, tanga i etno muzike, Gajzerove eksperimente sa džezom i Črnčecove džez improvizacije. Specijalni gost koncerta biće Aleksandra Kovač.

Na programu ansambla je klasični tango repertoar Herarda Matosa Rodrigeza, Franciska Kanara, Huana Karlosa Kaseresa, Rišara Galijana i Astora Pjacole, kao i moderna vizija tanga kroz jedinstvenu interpretaciju muzike Pjacole i Galijana.

Cene ulaznica za koncert u SC je 800, 1000, 1200 i 1500 dinara.

Mladi violinista Milenković sa dugim izvodjačkim stažom tokom jedinstvene karijere iskazao se izuzetnom kreativnošću i profesionalizmom, publici širom sveta predstavio se kao violinista različitih stilskih interesovanja. Nastupao je sa rok bendom Gorillaz na jednoj od najpriznatijih koncertnih scena, u Apolo teatru u Harlemu u Njujorku, sa lautistom Edinom Karamazovim, gitaristom Vlatkom Stefanovskim i njegovim triom.

Kao klasičar Milenković je sarađivao sa brojnim svetskim orkestrima među kojima su simfonijski orkestar Indijanapolisa, Berlinski simfonijski orkestar, Helsinška filharmonija, Orkestar Francuskog radija, Orkestar Boljšoj teatra, Belgijski nacionalni orkestar, simfonijski orkestri Meksika, Sao Paola, Melburna i Kvinslenda.

Sarađivao je sa najvećim dirigentima kao što su Ser Nevil Mariner, Lorin Mazel, Vladimir Fedosejev, Danijel Oren i En Šao.

Posvećen je i pedagoškom radu u SAD i Evropi a njegova muzička karijera krunisana je međunarodnim humanitarnim radom za koji je dobio brojne nagrade. Učestvovao je na brojnim UNESKO gala koncertima i bio je aktivan kao prvi ambasador za decu tokom ratova na Balkanu ranih devedesetih godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: