Lovely Quinces 12. decembra prvi put u Novom Sadu

U petak 12. decembra u 22h u Omladinskom Centru CK13 u Novom Sadu u organizaciji "Škripe" nastupiće Lovely Quinces, a domaća podrška je Nađa.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 28.11.2014.

11:01

Default images

Ulaznice se po ceni od 300 dinara mogu kupiti u CD Shopu Mungos (Zmaj Jovina 2), kao i na ulazu u klub na dan koncerta.

Energične pesme, neobične priče, efektan scenski nastup i dve reči koje svako nosi u sebi posle njenog koncerta: Lovely Quinces!

Nakon nedavnog rasprodatog koncerta u Velikom pogonu zagrebačke Tvornice, kada je njenom nastupu prisustvovalo više od 600 ljudi, Dunja će napokon po prvi put nastupiti u Novom Sadu.

Preko dana Dunja Ercegović je obična devojka koja sakuplja zanimljive delove svog života kako bi ih uklopila u perfektnu sliku folk pop pesme. A onda te pesme, u stilu super heroja, na moćnoj gitari neponovljivo izvodi njen alter ego – Lovely Quinces.

Pet pesama na prvom izdanju „No room for us“ samo su nagovestile veliki potencijal pomenute kantautorke iz Splita.

Za kratko vreme beleži brojne nastupe po Evropi i Americi, uključujući i koncert na popularnom SXSW festivalu. Sve je više muzičkih tekstova, članaka i foruma koji se bave ovom zanimljivom mladom devojkom i njenim originalnim radom. Zato, ne dajte da vas Dunja kupi kao jedna nesigurna i stidljiva pojava na bini. Očekujte talas velike energije, humor kao pogon dobrog provoda, glas na koji ćete dugo misliti i krhke ali ubistvene pesme u kojima će se naći i zrno vašeg života.

Nekad je stvarno moguće da gitara i glas nadjačaju ceo orkestar - dokaz za to je Lovely Quinces! Kao gošća na koncertu nastupiće Nadja, mlada i talentovana kantautorka iz Novog Sada. Nadja je indie / art rock / singer-songwriter projekat iza koga stoji Nadja Vračarić. Muziku stvara pod uticajem izvodjača kao što to su St. Vincent, Eugene McGuinness, Anna Calvi, Sufjan Stevens i Arcade Fire. Svoj solo projekat je započela u septembru 2013. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: