Herbi Henkok u četvrtak svira "the best of" koncert

Slavni džez pijanista i multižanrovski kompozitor Herbie Hancock na velikom beogradskom koncertu u četvrtak 27. novembra Sava centru, izvešće niz numera iz cele karijere u u pratnji „all-star“ benda.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 25.11.2014.

11:13

Default images

Pored iPad-a, tri klavijature i kejtara, koje Hancock redovno koristi, specijalno za ovaj koncert, u Srbiju stiže prestižni koncertni klavir „Fazioli“, za čiju se ograničenu proizvodnju čeka i po tri godine.

Vrhunski zvuk ovako muzički zahtevnog nastupa izlaziće iz razglasnog sistema kompanije „Meyer Sound“, i njihove čuvene serije „Milo“ koju trenutno koriste i Roger Waters, Rolling Stones, Metallica, Beyonce i Jay Z. Ulaznica još uvek ima u prodaji na blagajni Sava centra, te na prodajnim mestima Eventima po cenama u rasponu od 2590 do 6590 dinara.

Tokom dvosatnog putovanja kroz poluvekovnu karijeru Herbija Henkoka, pred beogradskom publikom nastupiće jedan od najboljih bubnjara svih vremena Vinnie Colaiuta! Njegov partner u ritam sekciji je furiozni James Genus, a sve ljubitelje gitare oduševiće virtuoz Lionel Loueke koji kao samostalni umetnik već godinama predvodi novu generaciju zvezda prestižnog džez izdavača „Blue Note“! Kako je i sam Hancock istakao za ovdašnje medije, u pitanju je vrhunski bend: „To su muzičari koji mogu da sviraju bilo koju vrstu muzike, izuzetno kreativni i spontani na sceni. Ne plaše se da izađu iz postavljenih okvira i zato volim da sviram s njima”. Ovogodišnji medijski izveštaji najbolje opisuju „all-star“ atribute ove supergrupe: „Ova četvorica ljudi na sceni poseduju natprirodnu kontrolu nad odabranim instrumentima, uz gotovo telepatsku povezanost“ i „Henkok ima više energije i entuzijazma na sceni od većine mojih studenata“. Sa nedavno rasprodatog koncerta u Singaporu muzički kritičari navode da „samo Herbie Hancock, muzička ikona sa 14 osvojenih Gremija, može da izvede takav žanrovski raspon u jednoj noći“.

Aktuelna turneja specifična je i po tome, što posle dužeg vremena, set lista sadrži svojevrstan „the best of“ izbor numera kao što su „Actual Proof“, „Rockit“, „Chameleon“, „Speak Like a Child“, te apsolutni džez klasici „Watermelon Man“ i „Cantaloupe Island“. Uz brojne džem-sešn deonice, korišćenje vokodera u numeri „Come Running To Me“, Hancock je zagonetno najavio da će možda u Beogradu da izvede i kultni džez standard „Maiden Voyage“ jer, kako sam kaže, „biće mnogo razloga da ovog puta dobro zapamti Beograd“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: