Nina Romić prvi put u Beogradu 5. decembra

Zagrebačka kantautorka Nina Romić održaće svoj prvi koncert u Beogradu u petak 5. decembra u KC Grad u 21h. Sa svojim bendom promovisaće album "Stablo", po mnogim kritičarima i fanovima jedan od najboljih u regionu i to ne samo tokom ove godine.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.11.2014.

11:11

Default images

Koncertno veče u Gradu otvoriće novi miljenik beogradske publike, Jovanović, koji će predstaviti pesme sa svog debitantskog albuma. Karte su u pretprodaji u KC Grad po ceni od 300 dinara.

"A šta mi kažemo o Nini Romić? - naglas razmišljaju organizatori koncerta. Pa zovemo vas da provedete sa nama jedan sve samo ne „Savršeno običan dan“. Dođite do Grada makar i tramvajem i uživajte u „Vožnji". Ako imate nekoga da možete da mu/njoj kažete „Kraj mene“ je moja ljubav, onda baš lepo.... Možda i najbolji primer kakva je umetnica postala Nina Romić je pesma „Obod šešira“ - ona možda najbolje dočarava sve visine i dubine koje je u stanju da dostigne njen vanvremenski glas. Za sve oni koji vole male pop pesme "veće od života", tu je romantična vinjeta "Bicikil". Za svakog od nas Nina ima "nešto", a to "nešto" je tako drugačije i moćno...

Nina Romić u Beograd dovodi bend u kojem su pored nje i Frederic Lanz (klavir, klavijature, harmonika), Petar Cvahte (bubanj) i Ivica Antunović (bas gitara). Nije lako pisati o muzici Nine Romić, ona mora da se sluša i to pažljivo, posvećeno i neumereno. Na "prvu loptu" sve je jednostavno: ona svira akustičnu gitaru i peva (svoje) pesme na maternjem jeziku. Ali, to je kao da neko kaže da su Mesi ili Ronaldo "samo fudbaleri". Nina je takva specifična pojava da bi njen talenat sijao na svakom delu sveta. Pesme i albumi (tri do danas) su joj toliko različiti čak i kada se govori samo o subjektivnom "fanovskom" osećaju i atmosferi, ali neke stvari ostaju iste bilo da se ona pred nama ogoli potpuno i bez zadrške ili da kroz pesme iskazuje ljutnju ili bes ("angst") ili da kroz te muzičke slike iz života potpuno sazri i postane sasvim svoja. Lako je da neko ko voli muziku u njoj prepozna i Džoni Mičel i Arsena Dedića, Pidžej Harvi i Cat Power, Dženis Džoplin i Jadranku Stojaković, Nika Drejka i Noru Džons, Stray Dogg i Anu Ćurčin... Asocijacije su brojne, ali ona je uvek nešto drugo. Uvek je "samo i jedino" Nina Romić. Specijalni gost/domaćin Nini Romić na koncertu u Gradu biće Jovanović, koji je za samo nekoliko meseci skrenuo pažnju na sebe i svoju muziku i koji je pre nekoliko nedelja objavio debitantski album.

Pesme kao što su "Glad", "Vreme je", "Dunav", "Ljubav Ljubav", "Početak Kraj"... su iskrene i duhovite, a njegova neposrednost i jednostavnost na sceni apsolutno nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: