Plasido Domingo osvojio latinoamerički Gremi

Slavni tenor Plasido Domingo svoju dugogodišnju karijeru krunisao je još jednim priznanjem - za album "Verdi" nagrađen je latinoameričkim Gremijem za najbolji klasični album.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 21.11.2014.

21:50

Default images

Plasido Domingo, koji će 8. decembra nastupiti u Kombank Areni, do sada je dobitnik brojnih prestižnih priznanja. Dobio je Predsedničku medalju slobode u SAD-u, a nosilac je titula Komandanta Legije časti u Francuskoj, počasnog Viteza britanskog carstva, ali i počasnih odličja Italije i rodne Španije.

Dobio je počasne doktorate Univerziteta u Oksfordu i Njujorku za životnu predanost i doprinos muzici i umetnosti, a švedski kralj Karl Gustav 2009. godine mu je uručio prvu nagradu Brigit Nilson za izvanredan doprinos operi.

Postao je ambasador dobre bolje UNESCO-a 2012. godine, kao priznanje za njegovu "izuzetnu umetničku karijeru, nemerljivu podršku mladim operskim umetnicima kroz takmičenje 'Operalija', i njegovu predanost vrednostima i idealima UNESCO-a".

Plasido Domingo 8. decembra nastupa u Kombank Areni, uz pratnju Simfonijskog orkestra i hora RTS-a pod dirigentskom palicom Izraela Gurskog . Gošće na koncertu biće soprani Virdžinija Tola i Mikaela Oeste.

Ulaznice za koncert su u prodaji po cenama od 3.900, 5.700, 5.900, 6.800, 6.900, 7.700, 8.800 i 9.900 dinara. Mogu se nabaviti na svim prodajnim mestima CS Eventima kao i na blagajnama Kombank Arene, Bilet centra Beograda, Doma omladine, “Ušće” Shopping centra i putem sajtova: www.kombankarena.com i www.eventim.rs.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: