Povratak grupe Faith No More

Nakon 17 godina diskografskog odsustva, hard rok veterani Faith No More vraćaju se ovih dana sa novim singlom, a u aprilu sledeće godine sa novim albumom.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 20.11.2014.

12:53

Default images

Njihov novo izdanje još uvek nema naziv, a bend privodi kraju snimanje u Oklendu. Oni su nedavno okončali saradnju sa izdavačkom kućom Slash, za koju kažu da ih je kreativno ograničavala. Novi album će objaviti za sopstvenu etiketu Reclamation Records, a distrubuciju će vršiti kuća Majka Patona Ipecac.

Basista Bili Guld je nedavno izjavio da je siguran da će Faith No More na novom albumu zvučati bolje nego na prošlom.

„Način na koji sada sviramo i količina hemije koja postoji između nas, govori mi da će ta ploča biti pravi pravcati Faith No More album. Nadam se da neće zvučati kao album grupe pedesetogodišnjaka...što mi zaista i jesmo“ rekao je Guld.

Prvi singl nosi naziv „Motherfucker“ i biće objavljen za predstojeći Record Store Day 28. novembra.

Faith No More su osnovani 1979, a prestali su sa radom 1998. Za to vreme su objavili 6 studijskih albuma, od kojih je poslednji „Album of the Year“ izašao 1997. Ponovo su se skupili 2009, ali od tada nisu ništa objavljivali.

U dva navrata su svirali u Srbiji. Pored sjajne muzike, njihovi ovdašnji koncerti će ostati upamćeni po obradi narodne pesme „Hajde Jano“, odnosno Majk Patonovoj posveti njihovog hita „Digging the Grave“ tada novoizabranom predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću.

Foto: flickr.com/Teresa Sedo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

20 h

Podeli: