Atheist Rap slavi 25 godina postojanja u Božidarcu

Grupa Atheist Rap će u sklopu svoje turneje, kojom obeležava četvrt veka postojanja i rada, održati svoj prvi klupski koncert ove godine u Beogradu i to 8. novembra u Centru za kulturu "Božidarac".

Kultura

Izvor: B92

Petak, 31.10.2014.

12:32

Default images

Pored izbora najvećih hitova iz prethodnih 25 godina, publika će biti u prilici da čuje i nekoliko pesama koje će se naći na novom studijskom albumu, čije se izdavanje očekuje narednih meseci.

Ovo će biti 37. nastup ove grupe u 2014. godini, tako da se može reći da su očuvali status jednog od koncertno najaktivnijih bendova u regionu.

Kao gosti Atheist Rapa na koncertu će nastupiti beogradski bend Prljavi dripci i mladi pank bend iz Obrenovca UZG (U zmajevom gnezdu).

Pank-rok grupa Atheist Rap osnovana je 1989. godine u Novom Sadu. Punu afirmaciju su doživeli već debi albumom "Maori i Crni Gonzales" 1993. godine. Fanzinaškim i poluprivatnim kanalima album nalazi put i do slušalaca na prostorima koji tada koncertno nisu bili dostupni bendu, a pesma "Wartburg limuzina" ih "dovozi" na vrh svih top lista na kojima je bila emitovana.
Sarkastični humor i kritički odnos prema vlasti je univerzalno potreban i primenjiv na ovim prostorima, tako da Atheist Rap već godinama unazad puni klubove po regionu.

Proteklih godina svirali su na svim većim i značajnim festivalima po bivšoj Jugoslaviji, a binu su delili i sa bendovima kao što su: NOFX, Bad Religion, Bužcocks, Die Toten Hosen, Nomeansno, PTTB, Cock Sparrer, The Exploited, Green Day…

Svirali su i na najvećem britanskom punk festivalu Rebellion u Blekpulu i u kultnom klubu Barfly, u Camdenu, u Londonu.

Iza sebe imaju pet studijskih albuma, jedan best of album, DVD live izdanje i album izdat uz monografiju objavljenu povodom 20 godina postojanja benda.

Ulaznice su dostupne u Felix Shop-u (TC Sremska, I sprat) i to: prvih 100 ulaznica dostupno je po pretprodajnoj ceni od 400, nakon čega će koštati 500 dinara, odnosno 600 dinara na ulazu u CZK "Božidarac" na veče koncerta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: