Stiv Kun gost 17. Pančevačkog Jazz Festivala

Na predstojećem, sedamnaestom izdanju Pančevačkog Jazz festivala, 7. novembra u 20.30 u Dvorani Kulturnog centra Pančeva, nastupiće Stiv Kun, sa svojim triom.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 23.10.2014.

12:05

Default images

Reč je o vrhunskom pijanisti koji je u svoje delo utkao preko pedeset godina iskustva na sceni. Njegova radna biografija svojevrstan je vodič kroz istoriju džeza, od „zlatnog doba“, pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka, sve do danas.

Iste večeri, od 22 časa, publici će se predstaviti Anat Koen, najbolja džez klarinetistkinja na svetu. Karte za ovo veče 17. Pančevačkog Jazz festivala su u prodaji po ceni od 300 dinara, na biletarnici Kulturnog centra Pančeva.

Stiv Kun je muzičar istančanog stila, neprevaziđeni liričar, baper, autor i interpretator standarda. U 21. veku ostao je dosledan tradiciji i izrazu za koji se davno opredelio: prepoznajemo ga kao jednog od najistaknutijih predstavnika klavirskog džeza u popularnom trio formatu (klavir–bas–bubnjevi). U Kunovoj interpretaciji čujemo sofisticiranu stranu džeza. Muziku besanih noći, večeri u intimnom društvu…

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: