Ring Ring festival 2014. Extended

U sledećih mesec dana stiže deo nadoknade majskog programa festivala Ring Ring u tri večeri pod nazivom „Ring Ring festival 2014. Extended”.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 21.10.2014.

09:02

Default images

Nakon što su nas neposredno pred početak festivala Ring Ring u drugoj polovini maja, zadesile tragične poplave, bili smo prinuđeni da prve dve festivalske večeri pomerimo za bolja vremena. Neki od sastava će nastupiti na jubilarnom 20. izdanju festivala od 21-25. maja 2015, a u tri večeri novembra očekuje vas atraktivni program pod nazivom „Ring Ring festival 2014. Extended”.

Zahvaljujući podršci Ministarstva kulture i informisanja i Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu, imaćemo priliku da, u periodu od nepune tri sedmice,čujemo vrhunske američke muzičare.

Glavnina programa će biti održana u Kulturnom centru Rex. Najpre će 12. novembra nastupiti grupa Made To Break, koju predvodi saksofonista Ken Vandermark, ljubimac beogradske publike. U sastavu su još dvojica naših starih poznanika: bubnjar Tim Daisy i austrijski elektroničar Christof Kurzmann. Sam Vandermark za svoj najnoviji sastav tvrdi da je muzički najradikalniji do sada. U Rexu će nastupiti i kultni njujorški autor William Basinski, koji će svoj solo koncert održati 20. novembra. Brojna značajna dela tokom proteklih 30 godina i nedavno muzika za predstavu „Život i Smrt Marine Abramović”, lansirali su ga među najtraženije američke autore 21.veka.

Ulaznice za koncerte u Rexu se mogu kupiti od 5. novembra, po ceni od 300 dinara za svako veče. Poslednji koncert u ovom dodatku najznačajnijeg festivala nove muzike u regionu je nastavak saradnje sa Studijom 6 Radio Beograda. Tamo ce 3. decembra od 21:00, uz živi prenos na Radio Beogradu 3 i televizijskom kanalu RTS Digital,nastupiti Ingerbright Haker Flaten Chicago Sextet.

U ovom sastavu, koji predvodi legendarni norveški basista, a američki zet, sviraju najpoznatiji muzičari iz Čikaga, od kojih su saksofonista Dave Rempis, vibrafonista Jason Adasievicz i bubnjar Frank Rosaly dobro poznati domaćoj publici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: