Mladi pijanista Nenad Ivović u Guarneriusu

U ponedeljak 20. oktobra u 20h, Centar lepih umetnosti Guarnerius će ugostiti jednog od najboljih i najnagrađivanijih mladih srpskih umetnika, pijanistu Nenada Ivovića, koji će nastupiti u okviru velikog projekta, ciklusa koncerata "FMU I GUARNERIUS NAGRAĐUJU".

Kultura

Izvor: B92

Petak, 17.10.2014.

11:08

Default images

Ovaj mladi 21-godišnji virtuoz, već godinama niže uspehe na domaćoj i međunarodnoj koncertnoj sceni, uz pregršt nagrada i priznanja na prestižnim takmičenjima, a upravo zbog koncerta u Guarneriusu, u Beograd dolazi iz Tel Aviva, gde pohađa master studije na školi koja nosi ime Zubina Mehte.
Virtuozan program koncerta koji će na najbolji način predstaviti Nenadov izraziti talenat, uključuje kompozicije Baha, Mocarta, Hajdna i Čajkovskog, a ulaz na koncert je besplatan.

Organizatori serije koncerta su Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu i Guarnerius, a pokrovitelj projekta je kompanija Nelt.

Bogata biografija Nenada Ivovića ispunjena je velikim uspesima - sa pet godina je započeo učenje klavira, a već sa dvadeset je završio osnovne studije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Nevene Popović i upisao master-studije kao najbolji u svojoj generaciji. Još kao učenik, pokazao je izuzetne sposobnosti i osvojio niz prvih nagrada na prestižnim domaćim i međunarodnim takmičenjima, poput onih na takmičenju „Nikolaj Rubinštajn“ u Parizu i „Isidor Bajić“ u Novom Sadu.

2012. i 2013. godine Nenad je učestvovao na Međunarodnoj pijanističkoj akademiji Tel Hai u Izraelu, gde nastupa na više koncerata sa velikim uspehom, posle čega je pozvan da nastavi studije na Visokoj školi u Tel Avivu koja nosi ime Zubina Mehte, u klasi poznatog pijaniste i pedagoga Emanuela Krasovskog.

2013. godine Nenad nastupa u Egiptu, na solističkim resitalima u Kairu i Aleksandriji, a na osnovu snimaka sa ovih nastupa, pozvan je da učestvuje na veoma značajnom Međunarodnom konkursu „Steps towards mastery“ u St. Petersburgu, gde postiže veliki uspeh osvajanjem prve nagrade u najvećoj, troetapnoj kategoriji. Pored glavne nagrade, osvaja nagradu za najbolje izvođenje dela ruskog kompozitora i nagradu Organizacije međunarodnih takmičenja „EMCY“, koja podrazumeva koncerte u raznim evropskim zemljama, a prvi koncert Nenad je sa velikim uspehom već održao u Holandiji.

Od najnovijih uspeha, izdvajamo plasman u polufinale prestižnog međunarodnog takmičenja „Jeunesse musicale“ marta ove godine, uz nekoliko nagrada za najušpesnijeg takmičara iz naše zemlje, dok je Nenadu u aprilu dodeljena nagrada fonda “Emil Hajek“ za najperspektivnijeg mladog pijanistu na FMU.

Katedra za klavir Fakulteta muzičke umetnosti će i na narednom koncertu u okviru ciklusa najboljih sa FMU-a, predstaviti još jednog svog đaka – talentovani NIKOLA AVRAMOVIĆ će u Guarneriusu nastupiti 14. novembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: