Kult festival je 10. oktobra - "10 od 10 za vas"

U Ustanovi kulture Vuk Karadžić (besplatan ulaz) 10. oktobra od 18-23h Kult-i-više predstavlja "Kult festival" i program 10 od 10 za Vas: koncert klasične muzik, nastupi džez bendova, lutkarska predstava, predstava studija Centar, izložba vajarskih radova, slika, grafika i fotografija, projekcije studentskih filmova i plesne tačke.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.09.2014.

14:45

Default images

U situaciji u kojoj ustanove kulture ne dobijaju skoro nikakvu pažnju i potrebnu pomoć države, organizacija Kult-i-Više nastoji da pokaže kako je dobra ideja i čista energija pravo rešenje u promociji istinskih kulturnih vrednosti.

Naša ideja se zasniva na promociji kulture nezavisno od materijalnih sredstava, dok naš cilj nije da govorimo o novcu i o tome kako novca nema, već o tome šta možemo da uradimo za promociju mladih talenata i razvoju kulture kod mladih, na čemu se i zasniva naša čitava kampanja. Dakle, reč je o želji da mladi pronađu prostor u okviru koga će moći da se istaknu, pokažu i dokažu, a ne da iskorišćavaju prostor kako bi govorili o mogućim problemima i preprekama.

Svojom energijom i čistom idejom o promociji umetnosti i visokih umetničkih vrednosti, fusijom klasične muzike, poezije, filmske umetnosti i dinamičnim i kvalitetnim programom svakog od naših projekata, uspeli smo do sada da privučemo veliki broj ljubitelja umetnosti.

Naša ideja jeste da združimo umetnike različitih sfera umetnosti i podstaknemo ih na zajedničke projekte, gde bi muzičari komponovali i svirali/ snimali muziku za studentske filmove, a režiseri pravili spotove i promotivni video materijal za muzičare, muzičari bili uključeni u poetske večeri i izložbe likovnih radova ili fotografija, a sve to po principu uzajamne koristi u promociji umetnosti.

Kamerna scena kult 19:00

U okviru kamerne scena Kult, u saradnji sa studiom glume Centar, orgainzujemo predstavu “Mi deca sa stanice ZOO”. Lutkarsko pozorište Bajkamela za ovu priliku pripremilo je program za najmlađe, koji će, u slučaju adekvatnih vremenskih prilika, biti izveden ispred ustanove.

Multimedijalna sala 18:00

U okviru multimedijalne sale želeli bismo da organizujemo izložbu likovnih radova Jelene Popović, izložbu fotografija Stefana Vidojevića i izložbu grafika Marije Nikolić.

Ujedno sa izložbama predstavljamo i PROJEKCIJE STUDENTSKOG FILMA!!!

· Grupna terapija – Nada Savić
· Malisvet.com – Milica Dimitrijević + gosti festivala
· Marijina epizoda – Sanja Živković
Klub kult 19:00

U okviru kluba predstavljamoi određene jazz ansamble, koji bi nastupali pre početka glavnih događanja u kamernoj, multimedijalnoj i sceni Aleksandar Popović.

Scena Aleksandar Popović 21:00

Koncept koncerta prodrazumeva izvođenje klasične muzike u trajanju od dva sata, podeljen do deset tačaka. Kako bi zadržali inicijalnu ideju koja podrazumeva slobodu izvođenja, učesnicima koncerta ostavljamo da predlože kompozicije koje bi svirali, jer se u našoj dosadašnjoj praksi taj format pokazao kao doista najbolji, pružajući muzičarima da u prelepom ambijentu sviraju nešto što zaista žele, osećaju i daju svoj maksimum.

Izložba skulpTura

U okviru festivala, imamo čast da predstavimo trojcu mladih vajara i njihove radove:

Filip Nikolić – Metalna skulptura - vareno gvozde i kovano (Tema : Koreno oko)
Ivan Jeremić – Kamen ,,bez naziva‘‘
Milan Srećković – "Par”, "Talas","Icussus 2”

Vremenska šema

Kamerna scena Kult: početak u 19:00, završetak u 21:00.
Multimedijalna sala: izložbe: 18:00 do 19:00
Projekcije filmova: od 19:30, do 22:00
Klub Kult: početak u 19:00, zavšetak u 21:00
Scena Aleksandar Popović: početak u 21:00, završetak u 23:00

Foto: flickr/Kult i Više

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: