Rebel Star - nove pesme i koncerti u Beogradu i Bečeju

Rebel Star, internacionalna rokenrol grupa koju predvodi Milan Glavaški, ima dve potpuno nove pesme - "Ti i ja" i "Sutra" - i najavljuje koncerte u Bečeju i Beogradu, 10. i 11. oktobra.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 23.09.2014.

11:09

Default images

“Veliki i često mistični Nil Jang u antologijskoj pesmi “Trasher” ima stih “I was watchin' my mama's T.V./ It was that great Grand Canyon rescue episode.” Decenijama kasnije eksperti, laici i fanovi analiziraju šta je pesnik hteo da kaže: da li je zaista pevao samo o tome kako je gledao na (maminom) televizoru neku “akciju” u Velikom Kanjonu ili je to bila metafora za bekstvo od Krozbija, Stilsa i Neša i njihove saradnje, koja je pretila da Jangu potpuno ubije kreativnost. Ili je mislio na nešto skroz drugačije?

Milan Glavaški nije Nil Jang. Niko nije. Ali, pesme koje Milan pravi sa svojim “internacionalnim” rokenrol bendom Rebel Star imaju taj jedinstveni kvalitet da mogu da se tumače na različite načine i da mogu da odolevaju vremenu i “modi” . Imaju i još jedan, izutetno bitan kvalitet: svako u njima na kraju dobije to po šta je došao: utehu, nadu, radost, zadovoljstvo, savet...

Poslednji put Rebel Star nastupio je uživo u Novom Sadu u novembru 2013. godine. Poslednju pesmu bend je objavio u oktobru prošle godine - singl “Draga”. Poslednji, treći, studijski album “Rebel Star” u svet je krenuo još u oktobru 2012. godine. Koliko se samo stvari promenilo u i oko nas za sve to vreme...

Posle skoro godinu dana pauze, Rebel Star se vraćaju na scenu i predstavljaju dve potpuno nove pesme i najavljuju dva koncerta,” piše u tekstu koji najavljuje povratak na scenu Rebel Star. Dve nove pesme, “Ti i ja” i “Sutra” nastale su u Milanovom kućnom studiju “Big Pink”. Milan kaže: “Na svetloj strani smo Ti i Ja, na tamnoj - pesma Sutra.”

Moraćete da procenite sami kako Rebeli zvuče danas. A za to imate dve prilike: sviraće u petak 10. oktobra “na domaćem terenu” - u Bečeju u Pozorišnom Klubu - i dan kasnije, u subotu 11. oktobra u Klubu Doma Omladine Beograda.

“U DOB-u vas čekamo sa predivnim gostima, novim pesmama i obradama i tonom proverenog materijala!” kaže Milan Glavaški.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: