Leni Kravic ponovo želi da nadmaši sam sebe

Američki muzičar Leni Kravic, i pored 10 albuma i 40 miliona prodatih diskova, i dalje želi da prevaziđe samog sebe, piše Frans pres povodom izlaska njegovog albuma "Strut".

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 18.09.2014.

17:39

Default images

Od maja ima 50 godina, pa šta?

"Brojevi mi ne znači puno, nikada se nisam osećao tako dobro kao danas", kaže za Frans pres Kravic, s pirsingom u nosu i u crnoj košulji, u prestižnom hotelu u Parizu gde prima novinare.

"Za to moram da zahvalim porodici, genima! Ali, dajem sve od sebe što se tiče brige o telu i onome što unosim u njega", dodaje ovaj američki muzičar ukrajinskog porekla.

I pored 40 miliona prodatih albuma za 25 godina karijere, autor "It Ain't Over 'Til It's Over", prvog hita iz 1991. godine, želi da nastavi da se razvija kao muzičar, da postane najbolji na sceni i da prevaziđe samog sebe.

Deseti album "Strut" koji je izašao u ponedeljak, ima 12 pesama. Tu su stvari koje idu ka nju vejvu iz 80-ih godina "The Chamber", ritmički teže pesme poput "I'm a Believer", "Dirty White Boots", ali i fanki stvari "Strut" ili balada "I Never Want to Let You Down".

"Muzika koju sam čuo u glavi bila je minimalnija. Jezgro diska, to su gitara, bas ... Volim da sviram instrumente, zanimljivije mi je nego da se igram na kompjuteru", objašnjava Leni.

Nakon albuma malo više političkog iz 2011. godine "Black and White America", Kravic se sada fokusira na ljubav, pa se vraća svim "dinamikama" ljubavi, od "želje za seksom, preko neshvaćene ljubavi do raskida", na albumu koji počinje eksplicitno pesmom "Sex".

Ta ljubav je i ljubav Njujorčanina prema svom gradu kojeg opisuje kao "najvećeg" među gradovima. To ga, međutim, ne sprečava da vreme provodi i na Bahamima i u Parizu za koji kaže da je "seksi i estetski divan".

"Najsmešnije je to što kad dođem ovde, više se ne osećam kao stranac, već kao da sam se vratio kući", kaže Kravic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: