Kulturni život Krima - Međunarodni džez festival

U lučkom gradu Koktebelu na Krimu od 12. do 15. septembra biće održan Međunarodni džez festival "Koktebel džez parti" (Koktebel Jaž Party) koji će okupiti muzičare iz celog sveta.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 01.08.2014.

10:07

Default images

Reč je o jednom od najvećih kulturnih događaja u kulturnom životu Krima, navodi agencija RIA Novosti.

Na ukupno tri scene festivala nastupiće neki od najboljih džez bendova iz celog sveta.

Glavna scena biće na otvorenom, na plaži, a organizatori obećavaju publici da će imati priliku da uživa u kvalitetnoj muzici, zatim da nauči nešto više o savremenim trendovima u džezu i sluša uživo svoje omiljene izvođače.

Na drugoj sceni će svoju šansu dobiti mladi džez muzičari, a treća će okupiti muzičare koji vole klasičan bluz i džez.

Među najpoznatijim imenima koja će se pojaviti na festivalu su i čuveni trubač iz SAD Tom Harel, zatim džez pevačica Debora Braun i bubnjar Džamal Tomas.

Nastupiće i bend sa Kube "Maraka i Ramon", iz Nemačke bend "Klub Belugas", kao i ruska džez legenda Valerij Ponomarjov i pijanista Jakov Okunj.

Osim što će privući ljubitelje ovog muzičkog pravca iz celog sveta, festival je i mesto gde se otkrivaju mladi talenti, a poznati izvođači predstavljaju novoj publici.

Festival organizuje Međunarodna informativna agencija Rosija sevodnja, uz podršku ruskog ministarstva kulture.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: