Jubilarni Rockvillage jači i od kiše

Banatski Sokolac, mesto u Južnobanatskom okrugu koje broji nešto manje od 300 stanovnika, za vreme ovog vikenda je primilo i ugostilo više od 5.000 ljudi koji su tu došli kako bi prisustvovali jednom od najvećih muzičkih događaja u Srbiji ove godine - desetom, jubilarnom, Rockvillage festivalu.

Kultura

Izvor: Izvor: Rockvillage

Ponedeljak, 25.08.2014.

14:59

Default images

Tokom dva dana trajanja festivala, smenjivali su se različiti bendovi i ljudi, ali su svi oni imali nešto zajedničko: ljubav prema muzici i neverovatno dobru energiju koju nisu izgubili čak ni onda kada je nevreme pretilo da sve pokvari.

Prvi dan festivala, petak (22. avgust), je bio rezervisan za mladi bend iz Beograda „Vizilj“ koji je nastupio prvi i počeo lagano da zagreva publiku. Nakon njega je istim putem nastavio bend „Brigand“, a zatim je nastupila „Generacija 5“ i svojim odavno poznatim hitovima publici dala na znanje da će se ovaj Rockvillage dugo pamtiti.

Nakon „Generacije 5“, na scenu su izašli članovi benda „Hypnotized“ i doneli dobro poznate kafanske pesme, ali u rok maniru.

„Goblini“ su, izmeđuostalog, svima prisutnima poručili da se ostave droga i gluposti i da slušaju dobru i kvalitetnu muziku. Publika je sve vreme pevala sa njima u glas i jedva ih pustila da završe.

A zatim je na scenu kročio Davor Gobac, čovek zbog koga su mnogi to veče bili prisutni, i krenuo u svom prepoznatljivom stilu da publiku tera da ne stoji u mestu.
Pljuštali su sve sami hitovi, a onda se i on pozdravio sa publikom i binu prepustio Nikoli Vranjkoviću, nekadašnjem članu benda „Block Out“.

Malo je reći da ga je publika dočekala sa oduševljenjem i da im ni najmanje nije smetalo što su već satima i satima na nogama.

Sa njegovim nastupom, završeno je i prvo veče desetog, jubilarnog, Rockvillage festivala, ali samo što se tiče Main Stage-a, jer je na Sound System stage-u već uveliko trajala žurka u malo drugačijem maniru.

Za mix pultom su se smenjivali razni DJ-evi, a posetioce ovog stage-a su na noge podigli DJ Feather, DJ Schmolli koji je specijalno iz Beča doputovao za ovu priliku, kao i DJ Filip Buka koji je već rezident ovog festivala.

Subota veče (23. avgust), zapravo subota popodne je već od 18 časova donela zabavu i to u vidu defilea bajkera koji već deset godina verno prate ovaj festival.

Među njima se našao i Najda, pevač „Generacije 5“, kao i Žika iz Yu Grupe koja je nastupila već u 19 časova i to kao specijalan poklon upravo bajkerima.

Nakon ovih sjajnih muzičara, nastupio je bend „MicroWave“, a odmah nakon njih i Irina & Evolution. Njihov nastup je nažalost prekinulo nevreme koje je trajalo duže od sat vremena. A ona je kiša počela da se smiruje, ali ne i muzičari.

Članovi benda „Sharks, Snakes & Planes“ su se popeli na binu, međutim ne sami. Odmah su im se pridružile kolege, muzičari i nezvanična svirka je krenula. A publika je zvanično počela da se vraća. I očas posla je sve izgledalo kao da se ništa nije ni dogodilo. „Sharks, Snakes & Planes“ su počeli da sviraju i izvode svoje hitove. Publika je očas posla upala u delirijum i rođendansko raspoloženje se vratilo. Sve je izgledalo kao da se ništa nije dogodilo i da kiše nikada nije bilo.

Na samom kraju svirke su zahvalili svima što su se vratili i što nisu dopustili da loše vreme sve pokvari.

Nakon njih nastupili su „Brkovi“, momci sa sjajnom energijom, fenomenalnim pričama i još boljim pesmama. Izmamili su publici osmeh na lice, ali i gromoglasan aplauz.
A onda... bend zbog kojeg su mnogi prevalili kilometre i kilometre – „Dubioza Kolektiv“. Nije postojala pesma koju publika, zajedno sa njima, nije pevala u glas.

Bio je to nastup za pamćenje. Nisu se štedeli ni članovi benda, a ni publika ispred bine. Nekih sat i 45 minuta su svi bili kao jedno. Bio je to zajednički nastup velikih regionalnih zvezda i njihovih obožavalaca. Niko nije falširao.

Šlag na torti rođendanskog festivala je predstavljao svima dobro poznat bend - „S.A.R.S.“. Nastup su krenuli pesmom „Ti, ti, ti“, a na bini im se pridružio i frontmen „Brkova“ - Šamso, sa kojim su ovu pesmu i snimili.

Šamso nije bio jedini gost „S.A.R.S“-a. Prilikom izvođenja pesme „Mir i ljubav“, specijalan gost je bio Kojot iz „Eyesburn“-a koji je pesmi svojom svirkom dao posebnu notu, a „Buđav lebac“ su izveli zajedno sa Rasom Abrahamom, Dj-em i Mc-jem sa Jamajke koji je odavno postao „domaći“ na Rockvillage-u.

Nastup su završili pesmom „Perspektiva“ i pozdravili publiku koja nije želela da se raziđe, ali kako sve ima svoj kraj, tako je došao na red i kraj desetog Rockvillage-a, ali samo na kratko, samo do sledeće godine, kada će se centar Srbije ponovo preseliti u Banatski Sokolac, mesto poznato po statui Boba Marlija, divnim ljudima i Rockvillageu – festivalu dobrih vibracija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

10 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: