Koen: Svi naši problemi u devet pesama

Jedan od najizdržljivijih stubova popularne muzike, čuveni Leonard Koen, objaviće 23. septembra svoj novi album nazvan “Popular Problems”, a kao prvi singl 19. avgusta predstavljena je pesma “Almost Like the Blues”.

Kultura

Izvor: Izvor: B92, Rolling Stone

Utorak, 19.08.2014.

17:12

Default images

Devet pesama, čiju produkciju potpisuje Patrik Leonard, producent i Koenovog prethodnog albuma “Old Ideas”, u prodaji će se naći dva dana posle muzičarevog 80. rođendana.

“Još jednom, Leonard Koen uspeva da probije muzičke granice svojom novom, kreativnom inspiracijom”, navodi u zvaničnom saopštenju Rob Stringer, izvršni direktor Columbia Recordsa, pod čijom će etiketom biti objavljen album “Popular Problems”.

“Ovih devet novih pesama su jednostavno uzvišene i inovativne, sa jedinstvenim duhom. Mi smo potpuno oduševljeni i čast nam je što možemo da budemo deo ove priče”, dodao je Stringer.

Iako su pesme na albumu najavljene kao nove, Koen je 2010. na koncertu predstavio pesmu “Born In Chains”, a iste godine je na jednoj od tonskih proba odsvirao i “My Oh My”. Za sada nije jasno da li će ovaj album pratiti i koncertna turneja, ali časopis “Rolling Stone” podseća da je Koen ranije najavio da do kraja godine neće držati koncerte. Nakon višegodišnje pauze, Leonard Koen je 2012. godine objavio svoj studijski album “Old Ideas”.

“Mislite da je na pragu devete decenije života nemoguće snimiti ploču koja odiše svežinom i vitalnošću? U slučaju Leonarda Koena i albuma ‘Old Ideas’ razuveravanje će trajati nešto više od 40 minuta”, pisao je tada u recenziji albuma za naš portal Vladimir Skočajić. (Celokupnu recenziju pročitajte OVDE.)

Album je potom, na iznenađenje mnogih, promovisao velikom turnejom držeći neretko koncerte koji su trajali i do tri i po sata. Muzičar je priznao da je na turneju krenuo pod pritiskom da obezbedi sebi nešto novca za penzionerske dane.

“Premda sam već tokom prve godine turneje zaradio dovoljno novca, nastavio sam sa koncertima”, kazao je on 2012. u razgovoru za RS. “Kada kreneš na turneju, to je kao da napraviš prvi korak na Kineskom zidu. To je ozbiljna stvar.”

Koen je prošle godine nastupao u Ljubljani i Puli, dok je srpska publika poslednji put mogla da ga čuje 2009. godine kada je održao koncert u Beogradskoj areni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: