Radio B92 obeležava godišnjicu smrti Ejmi Vajnhaus

Danas se navršavaju tri godine od smrti Ejmi Vajnhaus a Radio B92 će obeležiti ovaj dan u svim segmentima svog programa.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 23.07.2014.

11:27

Default images

Već u emisiji "Šifra: Radio" možete da očekujete većinu hitova Ejmi Vajnhaus, a predstavićemo i strip posvećen ovoj pevačici koji je dobio i srpsko izdanje.

U isto vreme, slušaoci nam mogu slati sms poruke na broj 1192 u okviru izbora najbolje pesme Ejmi Vajnhaus, a najbolje ćemo proglasiti u popodnevnom programu "Radio gužva" do 17h.

Naravno, najbolje hitove emitovaćemo i u večernjem muzičkom programu "Stand By" od 18 do 20h, kada ćemo se prisetiti poslednjeg koncerta u njenoj karijeri koji je održan na Kalemegdanskoj tvrđavi.

-- Pročitajte i Ejmi i Mobi: Koncert za pamćenje (na svoj način) --

U recenziji albuma "Back to Black", višestruko nagrađivanog drugog izdanja Ejmi Vajnhaus, koje je promenilo lice moderne pop muzike, Slobodan Vujanović je na našem portalu pisao:

"Amyin glas, grub i nalik Billie Holiday, deluje ozbiljnije i teže od muzike koja s čudesnom gracioznošću skakuće zajedno sa našim nogama. Naslovna tema očarava svojom seksploatacijom formule 007, dok You Know I’m Good ordinarni hip hop ritam pretvara u zanosni popsoul standard za koji bi Robbie Williams skinuo sa sebe i nešto više od sopstvene kože. Oslanjajući se na to da su najlepše ljubavne pesme one tužne u kojima krhke žene čeznu za grubim muškarcima Amy daje svoj doprinos u briljantnom omažu Patsy Cline, Love Is A Losing Game (ako vam suze ne poteku, to je zato što ste pravo muško!"

U teksu "Sećanje na Ejmi Vajnhaus" Tomislav Grujić je, nakon iznenadne smrti pevačice podelio sa posetiocima našeg sajta sećanje na jedan od njenih malih londonskih nastupa. "Iskreno, gledao sam u poslednjih trideset godina barem trideset boljih koncerata od tog londonskog, ali sam znao i osećao da sam te večeri video nešto zaista retko i izuzetno – jednog od onih umetnika koji harizmom svog talenta, pred očima publike, pretvaraju sve ono zbog čega smo slabi i smrtni u nešto što nas može učiniti besmrtnim. A to je jedino vredno sećanja."

-- Pročitajte i Ejmi Vajnhaus: Život posle smrti --

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: