Kultur Shock na još jednoj balkanskoj turneji

Kultni američki bend Kultur Shock je već 18 godina primer nezavisne i samostalne grupe koja se u potpunosti oslanja samo na svoju publiku; od širenja kruga ljubitelja do pokrivanja troškova turneja i snimanja albuma, ali i za sam smisao postojanja benda.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 23.07.2014.

10:02

Default images

Ovaj pristup je nedavno kulminirao uspešnom kampanjom u kojoj su zahvaljujući mikrodonacijama fanova uspeli da prikupe finansijska sredstva za snimanje novog - još neimenovanog, devetog albuma.

Od tada, bend se fokusirao na završavanje pesama i aranžmana pripremajući se za ulazak u studio i proces snimanja.

„Mi smo bend za konceptualne albume“ kaže gitarista Val Kiosovski. „Nismo u stanju da izbacujemo singlove jedan za drugim jer osećamo da je to nekompletno, nedovršeno i nekorektno prema našoj publici. Želimo da im ispričamo priču do kraja“.

On naglašava da je bend u ovom trenutku svu pažnju i vreme posvetio procesu kreacije i snimanja novog albuma do kraja leta. Međutim, kako su pristizali pozivi za letne evropske festivale, shvatili su da moraju da menjaju planove i još jednom naprave ono što rade najbolje: stvaraju nove pesme i nastupaju istovremeno.

„Ako nas ljudi žele na turneji, mi idemo na turneju“, kaže frontmen Đino Jevđević.

„Ko smi mi da im kažemo 'ne'? Naša publika je naša porodica, oni su najbitniji u našem umetničkom životu i razlog našeg postojanja. Ovaj bend crpi svoju snagu i energiju kroz kontakt s publikom. Odgađanje snimanja albuma za nekoliko nedelja stvara nered i konfuziju, ali to ga samo može učiniti boljim jer ćemo moći da odsviramo nove pesme pred publikom i pre nego što se pritisne taster za snimanje u studiju. Nismo bili u mogućnosti da to učinimo još od albuma 'Fucc the INS', a to je zapravo vrlo koristan i zdrav pristup.“

Kultur Shock tako kreće na turneju krajem jula, dok će nastupi uključivati i nove pesme sa dolazećeg albuma, a ne samo klasični "best of" set. Budite spremni na različite kombinacije pesama na svakom koncertu, jer ovaj bend obožava izazove i eksperimentisanje.

Evo gde će sve svirati:

25.7. - Lakefest - Nikšić, Crna Gora
26.7. - SARS festival - Sinj, Hrvatska
28.7. - Motovun film fest - Motovun, Hrvatska
30.7. - parking JP Direkcija - Vranje, Srbija
01.8. - NGOMfest - Prizren
02.8. - Ferragosto Jam - Orahovica, Hrvatska
03.8. - BBCC - Lukavac, Bosna / Hercegovina
08.8. - Kamfest - Kamnik, Slovenija

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: