Završen EXIT, publika se seli u Budvu

Nastupom Stiva Rahmada i Marka Nastića u Dens areni, noćas je spuštena zavesa na 15. izdanje festivala EXIT, koji je u prethodna četiri dana potvrdio da s pravom nosi titulu "najboljeg muzičkog festivala u Evropi".

Kultura

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 14.07.2014.

09:12

Default images

Toj oceni znatno su poslednje, četvrte večeri festivala doprineli Hurts i Suede, koji su imali briljantne nastupe na glavnoj sceni. Hurts je i na Petrovaradinskoj tvrđavi pokazao da se radi o bendu koji redovno na festivalima ima fantastične nastupe, dok je Suede u potpunosti opravdao to što su taj bend mnogi smatrali ekskluzivom ovogodišnjeg EXIT-a.

Suede je festivalskoj publici predstavio svoje najčuvenije pesme, ali i numere s poslednjeg, šestog albuma "Bloodsports" objavljenog 2013. godine. Još jedna velika zvezda britanske scene, bend Hurts, svoj nastup su odmah počeli hitovima, među kojima i "Wonderful Life", a najveće oduševljenje su izazvali kod ženskog dela publike. Njima su namenili i ogroman buket belih ruža koje su bacali s bine. Kako je javio foto-reporter Bete iz prvih redova, devojke su bile oduševljene pojavom pevača benda Tea Hučkrafta, pa je bilo i suza.

Članovi benda Hurts su poručili publici da žele što pre da se vrate u Srbiju, iako im je ovo već drugo gostovanje. "Srbijo, sjajni ste! Bili smo već ovde i voleli bismo da dođemo ponovo", rekao je Teo oduševljen što publika sve pesme peva uglas. Nakon nastupa Teo i klavijaturista Adam Anderson kratko su se družili s obožavateljkama, delili autograme i fotografisali se.

Iako je i poslednjeg dana EXIT-a padala kiša, svi koncerti su bili održani, a glavnu binu je otvorio beogradski bend Zemlja gruva. Oni su na nastupu promovisali novi sing "Jednom je sada". Dens arena, na kojoj po tradiciji festivalska žurka poslednjeg dana EXIT-a traje do jutra, i sinoć je, kao i prethodna tri dana, bila meta velikog broja posetilaca koji su baš na tom mestu želeli da završe svoj ovogodišnji provod na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Da im završnica EXIT-a ostane u najlepšem pamćenju svojski se potrudio Deep Dish, koji je bio zvezda večeri na toj bini, mada su i ostali izvođači dali doprinos odličnoj atmosferi među posetiocima.
Fjužn je tokom celog festivala okupljao posetioce koji se radije opredeljuju za slušanje domaće, odnosno eks jugoslovenske muzike nego "stranih nota", pa je tako bilo i sinoć, kada su između ostalih nastupili Pips, Chips & Videoclips, Vlada Divljan, Dejan Petrović sa svojim Big bendom i Beogradski sindikat koji je i okončao program na ovogodišnjoj fešti na Fjužn bini.

Rege bina poslednje večeri 15. EXIT-a bila je mesto okupljanja ljuditelja fudbala koji su u velikom broju, na ogromnom video-platnu, pratili prenos finalne utakmice mundijala u Brazilu u kojoj je reprezentacija Nemačke posle produžetaka savladala Argentinu sa 1:0.
Deep Dish, Tanjug/JAROSLAV PAP/ nr
Odmah po završetku utakmice navijači i jedne i druge reprezentacije zajedno su u ritmu muzike krenuli u obilazak brojnih bina u potrazi za dobrim provodom, jer oni su na Tvrđavu i došli pre svega zbog provoda i dobre muzike.

Tokom 15. festivala EXIT, tokom četiri festivalske večeri, na dvadesetak bina raspoređenih na različitim lokacijama na Petrovaradinskoj tvrđavi nastupilo je više od 400 izvođača iz celog sveta.

U skladu s novim konceptom festivala, ustanovljenim od ove godine i nazvanim Egzit avantura, muzički spektakl se s Petrovaradinske tvrđave seli na plažu Jaz u Budvi, gde će se od 15. do 17. jula u organizaciji EXIT tima, održati "Sea Dance Festival" na kome će na sedam festivalskih bina nastupiti više od 100 izvođača, među kojima i Example (live set), Jamiraquai, Underworld, Rambo Amadeus, Bad Copy, Darkwood Dub, Lolobrigida, Urban & 4, Eyesburn...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: