Exit: Muzički čas Glorije Gejnor

Alternativni hor i orkestar iz Beograda Horkestar svojim nastupom na Main stage-u ovorio je 11. jula drugi dan Exit festivala na najvećoj bini, čija je zvezda večeri, uprkos lošem vremenu, bila Glorija Gejnor.

Kultura

Izvor: Beta

Petak, 11.07.2014.

22:16

Default images

Drugo veče 15. festivala EXIT ostaće upamćeno po fenomenalnom nastupu Glorije Gejnor koja je, kako su rekli mnogi posetioci na najvećoj festivalskoj bini, održala pravi čas muzičke istorije.

Publika nije izneverila disko kraljicu koja je pred velikim brojem posetilaca na glavnoj bini otpevala svoje najveće hitove, medju kojima i legendarni "I will survive".
Foto: Tanjug / Jaroslav Pap
Gloriju je na Exitu pratio sjajan mnogočlani bend, koji je svojom besprekornom izvedbom i zvukom zadivio publiku, a posebnu pažnju su izazvali prateći vokali.

Upravo sa jednim od pratećih pevača Harvijem Hjubertom, Gloria je otpevala i nezaboravni hit "My First, My Last, My Evertyhing", koji je svojevremeno snimila i izvodila sa pevačem Berijem Vajtom.

Ni dosadna kiša koja je padala tokom celog nastupa, nije uspela da baci senku na jedan od najboljih nastupa na Exitu, što su spremni da potvrde svi oni koji su mu prisustvovali, piše Tanjug.
Foto: Tanjug / Oksana Toskiæ
Nakon nje na Main stage-u nastupio je prošle godine zvanično proglašeni najbolji novi bend u Evropi - Rudimental, koji je bio jedan od glavnih razloga što se na ulazima u Petrovaradinsku tvrđavu pred ponoć, odnosno pred sam početak nastupa Rudimentala stvorila ogromna gužva.
Foto: Tanjug / Oksana Toskiæ
Pored Rudimentala najveću pažnju posetilaca privukao je svetski poznati DJ Karl Koks koji je nastupajući sa svojim prijateljima atmosferu na Dens areni doveo do usijanja.

Na Fusion stage-u glavni nastup večeri imao je Asian Dub Fondation, mada je dobro prošao i nastup domaćeg benda Kanda, Kodža i Nebojša.
Foto: Tanjug / Oksana Toskiæ
Meteorološke prilike će se, po svemu sudeći, promeniti u korist ljubitelja festivalske zabave, a iz organizacije festivala kažu da koncerti nisu otkazani i da neće biti otkazivanja, jer Novi Sad očekuje lepše vreme.

"Ništa od programa nije otkazano, niti će biti. Ovo je nešto što se dešava često na festivalima, pa eto i na Exitu", rekla je za agenciju Beta portparolka Exita Jelena Galetin. Ona je navela da iz RHMZ-a stižu prognoze da će tokom vikenda biti lepše i sunčano vreme, pa će se zabava nastaviti početnim tempom kao prvog dana, kada je prema procenama organizatora i policije Tvrđavu posetilo oko 35.000 ljudi.
Foto: Tanjug / Oksana Toskiæ
Nastup na glavnoj bini otvoriće u 20 časova nastup sastava Stray Dogg i Tamare Milovanović, posle kojih će scenu preuzeti domaći bend Negative (21h) i gosti iz Hrvatske 2 Cellos (22.20h). Tačno u ponoć na binu bi trebalo da izađe jedna od najvećih festivalskih zvezda Damon Albarn, posle čijeg će dvosatnog nastupa publiku zabavljati Skrillex.

Celokupnu satnicu Exit festivala možete pogledati OVDE. Exit se održava 15. put na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu od 10. do 13. jula, a zabava se zatim nastavlja na plaži Jaz u Budvi, u okviru Sea Dance festivala od 15. do 17. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: