Da li AC/DC odlaze u penziju?

Australijski mediji spekulišu već neko vreme o sudbini rokenrol legendi AC/DC: jedna stvar se provlači u svim tim "informacijama", a to je da je gitarista Malkolm Jang navodno ozbiljno bolestan i da bend više neće snimati nove albume i ići na turneje.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 15.04.2014.

12:39

Default images

Priča je krenula s jedne australijske radio stanice koja je dobila email u kojem stoji da će bend svakog časa najaviti penzionisanje, a kao razlog koji se mogao pronaći između redova navodi se loše zdravstveno stanje Malkolma Janga. Australijski muzički novinar Moli Meldram rekao je da postoje neke priče o bolesti nekoga iz benda, ali se nada da one nisu istinite, prenosi portal Muzika.hr.

S druge strane, The Australianu je "neimenovani izvor" potvrdio da je AC/DC bukirao studio u Kanadi na mesec i po dana i to od 1. jula.

A onda se na Twitteru oglasio izvesni Mark Evans koji kaže da je sin Dejva Evansa, originalnog pevača benda. U svojim postovima potvrdio je da je 61-godišnji Malkolm Jang bolestan, a on i njegov otac za to su saznali od Malkolmovog sina Rosa.

-- Pročitaje i AC/DC: Oprez! Visoki napon! --

Novinar Daril Mejson u svom tekstu za The Orstrahyun napisao je da je bendu nakon 41 godine došao kraj: u studiju za vreme proba Malkolm nije bio u mogućnosti da svira zbog ugruška na mozgu. Bez njega - kao osnivača, vođe i motivatora i (ko)autora većine pesama - AC/DC neće nastaviti sa radom.

Ako je vest istinita, planovi za novi album, kao i za veliku svetsku turneju kojom bi proslavili 40 godina, verovatno padaju u vodu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: