Led Zeppelin: Remasterizovani albumi i nove pesme

Svaki od prva tri remasterizovana albuma legendarnog britanskog sastava Led Zeppelin (Led Cepelin) biće propraćen dodatnim CD-om sa dosad neobjavljenim numerama, uključujući jednu od verzija hita "Whole Lotta Love", saopštili su članovi benda.

Kultura

Izvor: Tanjug

Sreda, 23.04.2014.

18:06

Default images

Pomenuti albumi, koje je remasterizovao gitarista Džimi Pejdž, pojaviće se na tržištu 3. juna u formi deluks izdanja "Led Zeppelin", "Led Zeppelin II" i "Led Zeppelin III". Svaki od njih sadržaće još jedan CD sa neobjavljenom muzikom koja se odnosi na taj album.

"Materijal na dodatnim diskovima predstavlja uvid u vreme kada je Led Cepelin snimao", rekao je Pejdž, dodajući da je uglavnom reč o radnim i alternativnim verzijama, kao i o sirovim miksovima i novim materijalima snimljenim u to vreme.

Džon Bonam, Džon Pol Džons, Džimi Pejdž i Robert Plant oformili su 1968. godine bend koji će postati jedan od najuticajnijih i najuspešnijih u rok istoriji.

Slavni sastav, koji je prodao preko 300 miliona albuma širom sveta, uvršten je u Rokenrol kuću slavnih 1995, a deset godina kasnije dobio Gremi nagradu za životno delo.

Neke od pesama Led Cepelina, poput "Stairway to Heaven", "Dazed and Confused" i "Whole Lotta Love", dosegle su kultni status.

Džons, Pejdž i Plant su se poslednji put okupili 2007. Zajedno sa Džejsonom Bonamom, sinom bubnjara Bonama koji je preminuo 1980, iste godine kada se bend razišao, održali su koncert u Londonu u čast Ahmeta Erteguna, osnivača diskografske kuće Atlantik.

U oktobru 2012. na konferenciji za novinare u Njujorku, povodom predstavljanja svog koncertnog filma "Celebration Day", članovi grupe su potvrdili da se više nikada neće okupljati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: