Disciplin A Kitschme - "Ovisnik o moći" (VIDEO)

Posle izuzetnog uspeha i prodrmavanja javnosti hitom "Samo Disciplina!", neuništiva Disciplin A Kitschme u najnovijoj postavi sa usnom harmonikom, objavljuje i drugu pesmu pod imenom "Ovisnik o moći", čiji je spot doživeo premijeru na MTV kanalu u ponedeljak.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 23.04.2014.

11:54

Default images

Povodom teksta pesme, članovi grupe su rekli sledeće:

"Želimo unapred da se ogradimo od mogućeg tumačenja teksta ove pesme koje će se eventualno vezati za političare – dakle, tekst našeg novog funk hita „Ovisnik o moći“ se ne bavi političarima, niti njihovim ambicijama, on je univerzalan i odnosi se na svakog od nas. Iz tog razloga smo i sačekali da se ovdašnja papazjanija pod imenom „politički izbori“ završi, nismo hteli pesmu da objavljujemo u „nevreme“, da ne bi došlo do njene zloupotrebe, na jevtinom dnevno-političkom nivou. A ako se neko ipak tu prepozna, to će biti njegov problem, te će mu stoga biti bolje da shvati tekst krajnje ozbiljno i spasi se na vreme."

Grupa će u narednom periodu raditi na novim rifovima upotpunjenim novim tekstualnim opaskama da bi na jesen 2014. objavili kolekciju novih pesma pod staromodnim imenom album.

Disciplin A Kitschme su: Koja –bas i vokal, Buca – bubanj, prateći vokal, Manja – prateći vokal i Djeke – usna harmonika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: