Lehn-Moreau najavljuju Ring Ring u Rexu

U okviru svoje evropske turneje, nemački improvizator i kompozitor Thomas Lehn (analogni sintisajzer) i Benoit Moreau - švajcarski improvizator (toypiano i elektronika), koji su pre par godina počeli da sarađuju kao duet, održaće koncert u Kulturnom centru Rex u utorak 22. aprila u 20:30h.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 17.04.2014.

09:08

Default images

Thomas Lehna domaća publika je imala priliku da upozna na nastupima u okviru Ring Ring festivala u dva navrata, a u pitanju je jedan od najznačajnijih izvođača elektronske muzike danas. Benoit Moreau je dugogodišnji član ansambla Rue du Nord iz Lozane, a pre par godina je u u okviru Swiss Balkan Creative Music Workshop imaju turneju i sa našim uzdanicama, Svetlanom Maraš, Robert Roszom i Luka Toyboy-em. Zvučna istraživanja ove dvojice inovatora su, s jedne strane inspirisana grafički notiranim kompozicijama nastalim na osnovu crteža Hidenori Motooka i tekstova koje je napisao Samuel D., a s druge strane improvizacija kreće iz toypiana i kroz elektronske naprave hrani analogni sintisajzer, koji svira Lehn.

Ovaj koncert je odlična najava za festival „Ring Ring“, koje će sledećeg meseca, po 19. put biti održan u Beogradu, a čiji program će biti zvanično objavljen nakon Uskršnjih praznika. Ovaj koncert je ostvaren u saradnji sa Gete Institutom u Beogradu, uz podršku koju su dali grad Lozana i švajcarska Pro Helvetia.

Ulaznice se mogu kupiti u Kulturnom centru Rex, po ceni od 250 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: