Večeras improvE 2.16 u CZKD-u

Večeras od 20 časova kolektiv improvE i CZKd predstavljaju veče improvizovane muzike sa bunjevima i ritam mašinama kao centralnim instrumentom, u potrazi za susretom plesne muzike i slobodne improvizacije, kao i psihidelične buke.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 15.04.2014.

09:52

Default images

Veče se sastoji iz tri koncertne celine, a ulaznica je 250 dinara.

Beogradski kolektiv improvE postoji od decembra 2012. i od tada svakog 15. u mesecu organizuje koncerte elektroakustične improvizacije u različitim poznatim i nepoznatim beogradskim prostorima. Jedan od glavnih ciljeva kolektiva je širenje lokalne mreže improvizujućih muzičara i negovanje publike usmerene ka aktivnom slušanju.

MKDSL +1
MKDSL je beogradski DJ i producent, aktivan na sceni već 15 godina, ovaj put nastupa sa specifičnim Wavedrum elektronskim bubnjem.
Njemu se priključiti neko od članova kolektiva improvE.

Ciklon
Jovan Vesić (laptop, APC40) + Nemanja Aćimović (bubnjevi)

Novonastali duo hiperaktivnog bubnjara Nemanje Aćimovića (Jarboli, Neočekivana Sila...) i sve aktivnijeg producenta Jovana Vesića (Inje, Frau Casio...) predstaviće se u slobodnijoj formi akustičnih i elektronskih ritmova, semplova i atmosfera.

Dušan Damnjanović (bubnjevi) + Vanja Dabić (sintisajzer) + Dušan Žica (električna gitara)

Belgrade Noise, Crosscuts i Temple of the Smoke su matični bendovi ovih muzičara, što bi trebalo da jasno oslikava drugu stranu ritmičnog diska ove večeri - prljaviju, masniju i izgrebaniju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: