BGF svira za mališane širom Srbije

Beogradska filharmonija će u periodu od 14. do 17. aprila, svojim koncertima obradovati mališane iz Valjeva, Smedereva, Obrenovca i Zrenjanina.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 13.04.2014.

15:51

Default images

Najmlađa publika Srbije će imati priliku da u svojim gradovima upozna Beogradsku filharmoniju i uplovi u svet klasične muzike kroz Vivaldijeva Četiri godišnja doba.

U dva termina, od 10 i 12 časova, u lokalnim centrima za kulturu Valjeva, Smedereva, Obrenovca i od 19 časova u Kulturnom centru Zrenjanina – Beogradska filharmonija će najmlađima prezentovati klasičnu muziku na zabavan način, prilagođen njihovom uzrastu.

Kroz najinteresantnije delove iz četiri koncerta Vivaldija, Filharmoničari će pokazivati deci kako se godišnja doba mogu slušati, a ne samo osetiti i primetiti.
Četvoro različitih solista iz orkestra Beogradske filharmonije, muzikom će imitirati zvuke iz prirode, karakteristične za svako godišnje doba. Tako će mališani uz violine Jelene Dimitrijević (proleće), Aleksandre Milanović (leto), Vladimira Veljkovića (jesen) i Dušice Mladenović (zima), čuti zov ptica, munje i gromove, potočiće, svirku pastira, lavež pasa, padanje snega itd.

Interaktivnu avanturu Četiri godišnja doba predvodiće glumac Vlada Aleksić, pripovedajući i priču o „čika“ Antoniju Vivaldiju.

Beogradska filharmonija, u saradnji sa lokalnim centrima za kulturu, deci poklanja ove koncerte. Edukacija najmlađe publike i decentralizacija su strateški ciljevi Beogradske filharmonije. Cilj ovakve vrste programa je da što veći broj dece dobije priliku da se upozna sa orkestrom, pogotovo najmlađi kojima je Beograd daleko.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: