Irena Josifoska u Kolarcu

Prvi koncert u Centru za muziku Kolarčeve zadužbine u 2014. godini danas će održati "Najperspektivniji mladi muzičar u 2013. godini" - violončelistkinja Irena Josifoska.

Kultura

Izvor: Tanjug

Nedelja, 05.01.2014.

09:39

Default images

Njoj titula pripada kao dobitnici "ArtLink - Societe Generale nagrade", koja uključuje novčani deo, seriju koncerata, javnu promociju i izdavanje CD-a.

Na koncertu će je pratiti Eleonora Mali na klaviru. Na programu su Tartini, Lokateli, Dvoržak, Fore, Poper, Rahmanjinov, Sarasate.

Koncert počinje u podne, ulaz je slobodan, a svi posetioci će, kao i svake godine, dobiti na poklon CD izdanje ArtLinka.

Irena Josifoska je rođena 31. maja 1996. u porodici muzičara. Violončelo je počela da svira sa pet godina kod svoje majke prof. Judit Josifoski, u muzičkoj školi "Isidor Bajić" u Novom Sadu.

Prvi solistički koncert je održala sa osam godina i od tada je svirala na oko 200 javnih nastupa. Osvojila je više od 25 domaćih i međunarodnih nagrada i priznanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: