Ovo su hitovi godine Radija B92

Nakon što smo vas pozvali da do početka godine glasate za svoje omiljene domaće i strane pesme u 2013. godini, sada je došao red i da vam predstavimo najveće hitove koje ste vi izabrali.

Kultura

Izvor: Izvor: Mladen Savkoviæ

Ponedeljak, 06.01.2014.

10:40

Default images

Za domaće hitove ove godine glasalo je skoro trostruko više slušalaca nego prošle godine, što jasno pokazuje da postoji potreba za kvalitetnom domaćom muzikom, tvrdi Miloš Ivanović Kepa, urednik “Pop mašine”, top liste domaćih hitova Radija B92.

“Interesantno je da su u samom vrhu pesme koje su uglavnom bile zastupljene u večernjim radijskim časovima”, primećuje on. “Što se tiče prvog mesta, ono je samo potvrda dominantne pozicije trija Bad Copy na domaćoj sceni prošle godine.”

Nakon što je premijerno emitovana 3. januara, repriza domace liste na programu Radija B92 je 8. januara u standardnom terminu emisije "Pop masina", sredom od 20 do 22 časa.

1. Bad Copy - Ljubav ili pivo /Mascom
2. Marčelo - Pegla /Samostalno izdanje
3. Eva Braun - Tako je čudno zar ne /Odličan hrcak
4. Vlada Divljan & Ljetno kino big band - Samo jednu ljubav imam /Aquarius
5. Goribor - Jureći ljubav /Dancing Bear
6. Eyesburn - Hold This Way /Ammonite
7. Svi na pod - Zlatne spirale /Samostalno izdanje
8. Jarboli - Zabluda /Samostalno izdanje
9. Wikluh Sky & Rahmanee - Do kraja sveta /Samostalno izdanje
10. Goblini - Deca iz komšiluka /Long Play Kada je reč o stranim hitovima, ove godine glasalo je dvostruko više slušalaca Radija B92 u odnosu na prethodnu godinu, a isto tako je i razlika između prvog i drugog mesta dvostruko veća. Zanimljivo je svakako i to da je brijaući deset omiljenih pesama 2013. godine, za hit grupe Daft Punk, pesmu “Get Lucky”, glasalo čak 62% radijskih slušalaca.

“Ubedljiva pobeda Daft Punka pokazala je da smo bili u pravu kada smo pri premijernom emitovanju singla, u martu prethodne godine, pesmu najavili kao potencijalni singl godine”, kaže producent radijskog programa Nemanja Kostić.

“Važno nam je da čujemo glas publike Radija B92”, dodaje on. “Ova lista, kao i svaka prethodna, pokazala nam je šta naši slušaoci vole da slušaju. Sigurno uzimamo u obzir svaku pesmu, jer hitovi top 50 selekcije sigurno će biti emitovani i u narednom periodu u nasem programu.”

Godišnja lista singlova Radija B92 “50na45” premijerno je emitovana 4. januara, a najveće hitove godine za koje ste vi glasali možete ponovo da preslušate u repriznom terminu, 11. februara od 12 časova.

1. Daft Punk feat. Pharrell & Nile Rodgers – Get Lucky
2. Avicii feat. Aloe Blacc – Wake Me Up
3. Robin Thicke feat. Pharrell & T.I. – Blurred Lines
4. Lana Del Rey – Young And Beautiful
5. John Newman – Love Me Again
6. One Republic – Counting Stars
7. Pink feat. Nate Ruess – Just Give Me A Reason
8. Arctic Monkeys – Do I Wanna Know
9. Justin Timberlake – Mirrors
10. Naughty Boy feat. Sam Smith – La La La Godišnja lista najboljih albuma Radija B92 “25na33” premijerno je emitovana 5. januara. Ukoliko ste je propustili ili želite ponovo da uživate u hitovima sa najboljih albuma 2013. godine, reprizni termin zakazan je za 12. januar od 17 do 19 časova.

“Trudimo se da kroz listu predstavimo najinteresantnija izdanja svetske muzičke produkcije kako već poznatih izvođača, tako i onih koji bi to tek mogli da postanu u budućnosti. Godina 2013. je bila muzički vrlo uzbudljiva”, tvrdi Pavle Veljković, autor i voditelj emisije “25na33”. “Tako je i naš izbor žanrovski na kraju bio raznovrstan, od kantautora kao sto su Iron & Wine i Phosphorescent, preko trenutno najpopularnijih predstavnika indi roka, Arctic Monkeys i Kings Of Leon, najboljih izdanja elektronske i plesne muzike koje su potpisali Disclosure i Daft Punk, do pobednika, debitanata ove sezone, grupe Rhye, sa predivnim pop balearic zvukom na albumu ‘Woman’"

1. Rhye - Woman /Polydor
2. Matthew E. White - Big Inner /Domino
3. Foxygen - We Are The 21st Century Ambassadors Of Peace And Magic /Jagjaguar
4. Vampire Weekend - Modern Vampires of the City /XL
5. Valerie June - Pushin' Against a Stone /Sunday Best
6. Bill Callahan - Dream River /Drag City
7. Arcade Fire - Reflektor /Sonovox
8. Phosphorescent - Muchacho /Dead Oceans
9. Daft Punk - Random Access Memories /Columbia
10. Nick Cave & The Bad Seeds - Push the Sky Away /Bad Seed Ltd.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: