Novi Brus Springstin - 14. januara

Američki muzičar Brus Springstin najavio je da će njegov novi studijski album "High Hopes" biti objavljen 14. januara i da će biti kombinacija obrada, studijskih snimaka i novih verzija starih pesama.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 26.11.2013.

11:44

Default images

„High Hopes“, osamnaesti album u karijeri američke rok legende, pokazuje Springstina u pomalo različitom od uobičajenog muzičkog okruženja.

Pored nekih članova benda I strit bend, pojavljuje se i gitarista bendova Rejdž agejnst mašin i Odioslejv, Tom Morelo, ali i još neki muzičari. Album je sniman u Nju Džersiju, Los Anđelesu, Atlanti, Australiji i naravno u Njujorku.

"Ovo je muzika za koju sam uvek smatrao da treba da bude objavljena", naveo je američki roker na svom sajtu, gde je okačio i video za naslovnu numeru koju je komponovao kantautor Tim Skot Mekonel.

Novi album izlazi dve nedelje pre Springstinovog koncerta u Južnoj Africi uoči turneje po Australiji i Novom Zelandu.

Morelo se pridružio Springstinu i I strit bendu na turneji po Australiji u martu ove godine (umesto Stiva van Zanta) i postao, kako Springstin kaže: “Moja muza, koja je podigla čitav projekat na potpuno drugi nivo“. Osim što je svirao gitaru na albumu, Morelo je otpevao duet sa Brusom u pesmi ”The Ghost of Tom Joad.”

Na ovom albumu provejavaju dobri duhovi, u vidu dvojice pokojnih muzičara, Klerensa Klemonsa (Clarenca Clemonsa), koji je preminuo 2011. godine, i Denija Fredericija (Danny Frederici), preminuo 2008.godine, sa kojima je Springstin, svojevremeno, uradio neke snimke, koje je sada odlučio da stavi na album jer „predstavljaju neke od najboljih neobjavljenih pesama iz prošle decenije“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: