Il Divo donosi dašak Brodveja u Beograd

Slavna klasično-pop grupa Il Divo nastupiće po treći put u Beogradu, 24. septembra 2014. godine u Kombank areni, kada će predstaviti novi album "A Musical Affair" inspirisan muzikom sa Brodveja.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 22.11.2013.

11:31

Default images

"Raskošni operski glasovi protekle noći dva sata su odzvanjali punom Kombank Arenom, mameći publici i suze i smeh, ostavljajući ih u nadi da će čuveni četverac Il Divo uskoro ponovo doći u Beograd".

Tako smo pisali pre nešto više od godinu dana, kada je sastav Il Divo održao svoj drugi koncert u Beogradu. Ko čeka taj i dočeka, pa će tako za manje od godinu dana domaća publika još jednom uživati u odličnim glasovima i izvanrednom nastupu ovih pevača.

Posle uspešnih koncerata u njujorškom pozorištu “Marquis” Il Divo, klasična crossover grupa koja je oborila sve rekorde prodaje i iza sebe ima više od 26 miliona prodatih albuma, donosi nove nastupe pod nazivom 'Il Divo – A Musical Affair: Najpopularnije pesme sa Brodveja uživo'” u dvorane širom sveta tokom 2014. godine.
"A Musical Affair" je njihov šesti studijski album i prva kompilacija sa pesmama iz čuvenih brodvejskih mjuzikala kao što su "Fantom iz opere", "Karusel" i "Priče sa zapadne strane", a na njemu se nalaze i dueti sa zvezdama kao sto su Barbra Strejsend, Nikol Šerzinger, Kristin Kenovet, Heder Hedli i Miajkl Bol.

Povodom novog albuma, Urs Bahler je izjavio: "Bilo je vrlo inspirativno raditi na takvim legendarnim pesmama iz sveta brodvejskih mjuzikala za naš novi album i nestrpljivi smo da počnemo da ih izvodimo u svom stilu pred našim fanovima širom sveta."

Po prvi put u karijeri, Il Divo je nedavno nastupao na brodvejskoj pozornici. Na koncertima su se smenjivale najpoznatije pesme iz brodvejskih mjuzikala kojima su lične pečate dali Karlos, Dejvid, Urs i Sebastien. Kao specijalna gošća, pridružila im se Heder Hedli, jedna od trenutno najpoznatijih pevačica Brodveja. Članovima kvarteta mjuzikli nisu nepoznati. Karlos je glumio u “Jadnicima” u Španiji 1993, a Dejvid je glumio Rodolfa u brodvejskoj postavi "Boema" 2003, koja je čak sedam puta bila nominovana za prestižnu nagradu Toni.

Novi šou je razvio Brajan Birk, dugogodišnji saradnik grupe "Il Divo" i umetnički direktor koji je zaslužan i za seriju nastupa La Reve i Selion Dion u Las Vegasu, kao i Eltona Džona, Roda Stjuarta i grupe The Killers.

Prodaja karata za koncert počinje od 26.11.2013, a više detalja o ulaznicama biće objavljene uskoro.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: