Rambo Amadeus otvara džez scenu u klubu Das Boot

Nastupom Ramba Amadeusa i njegovog benda Two Winnetous, Ustanova kulture Starog grada “Parobrod” otvara džez scenu u klubu Das Boot. Poznati muzičar, u četvrtak, 3. oktobra 2013. godine u 21.30 sati, otvara klub i večernju muzičku scenu u Parobrodu.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 02.10.2013.

16:22

Default images

Klub Das Booti je namenjen ljubiteljima džez muzike, koji će na jednom mestu moći da slušaju nastupe domaćih izvođača, ali i zvučnih imena sa Jazz festivala. Prvi nastup i performans u klubu imaće popularni domaći izvođač, Rambo Amadeus koji će svojim nastupom pokušati da publiku podstakne na interakciju.

“Realna improvizacija obuhvata mnogo širi prostor od standadne džez improvizacije, koja se ipak događa po strogim kanonima forme i harmonije. Realna improvizacija ima zadatak da jednako iznenadi i uvuče u prostor nepoznatog i nečuvenog kako publiku, tako i same izvođače”, istakao je Rambo Amadeus, čiji nastup nosi naziv Radio Jay, Drum n Bass interective show.

Jezz scena Parobroda otvorena je za mlade muzičare, kao i one koji su na početku svoje profesionalne karijere. U prilog tome govori i saradnja sa Fakultetom za muzičke umetnosti u Beogradu, odsekom za džez, čiji će profesori i studenti svakog drugog utorka imati svoje nastupe na sceni kluba Das Boot.

Program kluba “Das Boot” nastaje u saradnji sa istaknutim violinistom Filipom Krumesom, muzičarem poznatim ne samo domaćoj publici, već i trenutno aktivnim u nekoliko različitih sastava: Serbian jazz Bre!, Hot club of Belgrade, Shira U’tfila i umetničkim direktorom World Music festivala “Ethno.com”. Dan nakon svečanog otvaranja, na večernjoj sceni kluba Das Boot, nastupiće Hot club of Belgrade & Đorđe Stijepović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: