Čajkovski na Kalemegdanu kao najava Boljšoj festivala

Građani koji su se u nedelju zatekli u blizini Muzičkog paviljona na Kalemegdanu, imali su priliku da uživaju u kompozicijama Skrjabina, Rahmanjinova i Čajkovskog na mini koncertu koji je održan kao najava „Boljšoj festivala“ koji će se održati na Mokroj Gori od 13. do 15 septembra.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.09.2013.

17:02

Default images

Reditelj Emir Kusturica prvi put ove godine organizuje „Boljšoj festival“ po uzoru na filmski festival „Kustendorf“. Održavanje ovog festivala klasične muzike je omogućila kompanija „Gaspromnjeft“, pa će i tema takmičarskog dela programa biti izvođenje klasičnih i savremenih ruskih kompozicija.

Prema rečima organizatora, glavna ideja festivala je promocija što većeg broja mladih talenata iz srednjih muzičkih škola i akademija iz Srbije u želji da ovaj festival postave na mapu evropskih i svetskih festivala klasične muzike.

U glavnom programa festivala učestvovaće češki nacionalni simfonijski orkestar sa dirigentom Janom Kučerom, ruski pijanista Jurij Rozum i Emir Kusturica i No Smoking orchestra koji će održati koncerte na glavnom trgu Drvengrada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: