Ethno.com 27. i 28. septembra u Pančevu

Jedanaesti po redu Ethno.com World Music Festival održaće se 27. i 28. septembra u Pančevu, okupljajući tako brojne muzičara iz zemlje i inostranstva.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.09.2013.

15:30

Default images

Ethno.com festival od 2013. godine pravi zaokret u programskom konceptu. Cilj festivala je da kroz koncerte, radionice, rezidencije umetnika i naučno-obrazovni program predstavi muziku iz celog sveta sa primarnim fokusom na stilovima Balkana, Bliskog Istoka, Afrike i Azije, kao i onim nastalim na nasleđu evropskih naroda.

Festival želi da bude otvoren i senzibilan na kulturne i umetničke različitosti u stalnoj tenziji između tradicije i inovacije. Kako muzika sveta sama po sebi otvara brojne mogućnosti u izražajnom smislu, ona isto tako predstavlja jasnu platformu za afirmaciju kulturnih vrednosti, interkulturnog dijaloga, tolerancije i jačanje civilizovanog građanskog društva.

Muzička, kulturna i etnička raznovrsnost učesnika, kao i proces njihovog zbližavanja kroz učešće u festivalskim programima daje dobru osnovu da se u Pančevu stvori raskrsnica energija i muzičkih stilova, promovišući na taj način dijalog između različitih kultura.

U sklopu pratećih programa ovogodišnjeg festivala biće predstavljen aktuelan 23. broj magazina „Etnoumlje” i specijalno izdanje magazina – publikacija „World music u Srbiji - prvih 30 godina”. Ethno.com je gradska manifestacija, podržana od strane Grada Pančeva a ulaz na sve programe i koncerte u okviru festivala je besplatan. Detaljne informacije o festivalu i učesnicima možete pronaći OVDE.
Program festivala
27. 09. 2013.

Otvaranje festivala
Foaje Kulturnog centra Pančeva

17:30h 10 godina Ethno.com-a
Predavač: dr Selena Rakočević

Foaje Kulturnog centra Pančeva
19:00h Prezantacija magazina „Etnoumlje“

Scena Kulturnog centra Panceva
20:00h Tamburaški orkestar M.Š. "Jovan Bandur" Panĉevo

Scena Kulturnog centra Pančeva
20:20h Amin i Hamza kvartet (Tunis, Indija, Švajcarska, Srbija)
Dva brata, jedna strast

Scena Kulturnog centra Panceva
21:30h Ethno.com Project Band
28. 09. 2013

Foaje Kulturnog centra Panceva
19:00h Antropološko predavanje
Isprogramiran folklor – politika, tržište i percepcije
Predavač: dr Miroslava Lukić-Krstanović

Scena Kulturnog centra Panceva
20:00h Divanhana (Bosna i Hercegovina)

Scena Kulturnog centra Panceva
21:00h Shira U’tfila (Srbija, Indija)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: