Slovenska mitologija kroz Gajićevo pero

"Bajka nad bajkama, Senka u tami", prvi deo zamišljene avanturističko-fantastične trilogije Nenada Gajića, nastale na predlošku motiva iz slovenske mitologije, pojaviće se u prodaji 14. avgusta u izdanju Lagune.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 10.08.2013.

18:24

Default images

Grupa dece i mladih ljudi kreće u avanturu, i na svom putu sreće zadivljujuće junake i predele. Neobična družina, okupljena nizom naizgled slučajnih događaja, postepeno otkriva da nije sve onako kao što izgleda.

Slepa devojčica, megdandžija, čobanin i hromi lopov, u trci za gole živote, probijaće se kroz živopisni svet mitskih bića i zaboravljenih gradova, dok njihovim koracima kao da upravljaju drevni slovenski bogovi.

Jesu li junaci tek marionete mlade i zavodljive veštice, vođene sopstvenim skrivenim motivima, ili u pozadini svega zaista vrebaju užasne mračne sile iz neizmerne dubine vremena?

Nenad Gajić (1974) autor je bestselera "Slovenska mitologija", sveobuhvatne ilustrovane knjige enciklopedijskog tipa koja je objavljena u izdanju Lagune 2011. godine. Pisanje smatra svojom istinskom profesijom i životnim putem, a nauku omiljenim hobijem. Uz krevet drži spakovan kofer i uvek je spreman da pođe na put po svetu u potrazi za novim saznanjima i inspiracijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: