Dexter izborio učešće na Beer Festu

Na ovogodišnjem konkursu za demo grupe Belgrade Beer Festa, pobedio je bend Dexter, čija je pesma “Heroj iz potrebe” osvojila 7927 glasova na zvaničnoj Facebook strani festivala, a kao nagradu bend dobija nastup na ovogodišnjem Beer Festu.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.07.2013.

16:32

Default images

Beer Fest se ove godine održava od 14. do 18. avgusta, a grupa Dexter će otvoriti muzički program festivala, u subotu 17. avgusta.

Na konkursu koji je trajao dve nedelje učestvovalo 85 bendova, koji su zajedno sakupili preko 43.000 glasova, čime je oboren prošlogodišnji rekord i po broju prijavljenih bendova, i po broju posetilaca facebook stranice koji su glasali.

Belgrade Beer Fest na ovaj način već treću godinu za redom pruža šansu mladim neafirmisanim bendovima da nastupe u uslovima jednakim onima koje imaju i veliki svetski bendovi.

Grupu Dexter osnovali su Aleksandar Božinović (vokal) i Ivan Vukadinović (gitara) početkom 2012. godine. Pošto su se stvari zahuktavale, a melodični rifovi i kvalitetni tekstovi nailazili na brojne pozitivne kritike, osnivači shvataju da je vreme da se u bend dovedu klavijaturista (Nemanja Stefanović - Pike), basista (Nikola Pavlović - Bimba) i bubnjar (Janko Dunčić).

Najposećenija manifestacija u jugoistočnoj Evropi, Belgrade Beer Fest, održaće se od 14. do 18. avgusta 2013. godine, na Ušću, a kako organizatori naglašavaju, glavni aduti festivala su odlična atmosfera, muzički program koji predstavlja najbolje izvođače iz regiona i široka ponuda pivskih brendova, uz tradicionalno besplatan ulaz.

Za deset godina postojanja Belgrade Beer Fest je posetilo oko 5.500.000 ljudi, održano je 450 besplatnih muzičkih nastupa, i predstavljeno 90 brendova piva. Društveno odovorne kampanje, čiji je fokus očuvanje životne sredine, svake godine su važan deo festivala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: