Saksofonista Yedo Gibson u Beogradu

Brazilski saksofonista Yedo Gibson nastupiće u subotu, 20.jula, u 21.00 u beogradskom Kulturnom centru Drugstore.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 20.07.2013.

09:13

Default images

Nakon spektakularnog koncerta Ken Vandermarka pre dva meseca, KC Dragstor ovoga put dovodi još jednog vrhunskog saksofonistu.

Yedo Gibson dolazi iz Sao Paola. U tom brazilskom megalopolisu ovaj muzičar odrastao je u naselju blizu auto otpada, pa su mu prvi instrumenti bili "home-made", delovi automobila, prazne bezninske kante, razne cevi od kojih je pravio duvačke instrumente.

Pre devet godina Gibson se seli u London gde saradjuje sa velikanima džeza, kao što su Veryan Weston, Steve Beresford, John Edwards, Mark Sanders...

Vodeći se onom da nijedan grad u Evropi ne prihvata strane muzičare, kao Amsterdam, 2006. se seli utaj holandski grad i stvara četrnaestočlani sastav Royal Improvisers Orchestra.

Tokom godina oformio je još nekoliko sastava, a svira u grupama koje vode Hann Bennink, Cor Fuhler, Wilbert DeJoode i drugi. U Beogradu je nastupao sa grupom Sol 6 pre 3 godine.

Ulaz na koncert je besplatan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: