Džej Zi i Marina Abramović "repuju" zajedno

Džej Zi ruši pravila na svaki način dok promoviše svoj novi album "Magna Carta Holy Grail". Poslednja akcija dešavala se u njujorškoj "Pejs Galeriji" gde je 6 sati izvodio pesmu "Picasso Baby," tokom koje mu se priključila i slavna Marina Abramović.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 11.07.2013.

09:26

Default images

Ovaj performans trebalo bi da bude osnova za video spot za istu numeru, a dešavanje je Džej Zi prethodno najavio na svom tviteru, kao "jedno od 6 umetničkih dela koje će izvesti".

Ovo nije prvi put da se Džej Zi (Jay-Z) uključuje u dugotrajne i repetitivne akcije, kombinujući hip-hop i umetnost. Za vreme promocije albuma "Watch the Throne" sa Kanje Vestom (Kanye West), njih dvojica su pesmu "N***as in Paris" izvodili do 12 puta tokom koncerata širom sveta i tako obarali mnoge rekorde.
Možda je Džej Zija inspirisao sastav The National, koji je svoju pesmu "The Sorrow" svirao šest sati u kontinuitetu tokom maja u "MoMA PS1", ali verovatno je za sve "kriva" Marina Abramović, najpoznatija svetska performans umetnica, koja je postavila mnoge nove granice za vreme instalacije "Umetnik je prisutan" u "MoMA" tokom proleća 2010. godine.

Marina Abramović se pridružila Džej Ziju tokom izvođena "Picasso Baby" na oduševljenje prisutnih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: