Stonsi ispisali novu stranicu istorije

Uz zvuke hita "Jumpin' Jack Flash" i Džegerovo dominiranje scenom, sastav The Rolling Stones otpočeo je 29. juna svoj prvi nastup na čuvenom britanskom festivalu Glastonberi (Glastonbury).

Kultura

Izvor: Izvor: B92, BBC

Nedelja, 30.06.2013.

11:19

Default images

"Konačno su se usudili da nas pitaju da nastupamo", našalio se Džeger tokom izvođenja druge pesme "It's Only Rock 'N' Roll (But I Like It)", ne skrivajući radost što nastupa pred desetinama hiljada fanova koji su tokom dvočasovnog nastupa sve vreme oduševljeno pevali sa ikonama rokenrola, prenosi BBC.

Radost nije skrivao ni prvi čovek Glastonberija Majkl Ivis, koji se medijima obratio odmah po završetku nastupa The Rolling Stonesa.

"Najzad su nastupili, i bilo je izvanredno. Moj Bože, kako su samo svirali", ushićeno je izjavio Ivis. Prema njegovim rečima ovo je bez sumnje najvažniji događaj tokom istorije festivala duge 43 godine.
Beta / AP / Joel Ryan
Iako su neposredno uticali na brojne bendove koji su vladali Glastonberijem prethodnih decenija, Stonesi nikada nisu nastupali na tom festivalu.

Uz dvadesetak izvedenih pesama, Stonesi su priznali da ih veoma raduje to što konačno sviraju kod kuće, pa su zaista dali sve od sebe, ne bi li njihovo "vatreno krštenje" na Glastonberiju ostalo za pamćenje.

"Bila je to prava živa svirka, sirova i neušminkana", piše Mark Sevidž za BBC. "Iz vaših udobnih sedišta lako je kritikovati Džegera zbog nezgrapnih scenskih pokreta ili pevanja tokom kojeg je ostajao bez daha, ali sve je to deo njegovog povezivanja sa neverovatno velikom publikom."
Beta / AP / Joel Ryan
Specijalno za ovu priliku bend je predstavio novu pesmu nazvanu "Glastonbury girl", čiji refrenom simbolično odjekuje "Waiting for my Glastonbury girl..."

Nakon nekih devedesetak minuta, koncert je dostigao usijanje tokom izvođenja hita "Sympathy For The Devil", dok su nebo parale crvene rakete a iznad bine se uzdigao džinovski vatreni feniks.

Kao jedini gost na sceni se pojavio Mik Tejlor koji je publikui počastio bluzerskim solom tokom izvedbe pesme "Midnight Rambler". Iako su britanski mediji pisali kako će sa Stonesima nastupiti Adel, pa čak i Brus Springstin, Tejlor je bio jedino gostujuće iznenađenje.

"Bavimo se ovim već pedeset i kusur godina. Ako je ovo prvi put da nas gledate, molimo vas, dođite ponovo", kazao je Džeger pred kraj nastupa, stavljajući do znanja da najpoznatije rokenrol kamenje nema nameru da prestane da se kotrlja.
Beta / AP / Joel Ryan
Set lista

Jumpin' Jack Flash

It's Only Rock 'n' Roll (But I Like It)

Paint It Black

Gimme Shelter

Glastonbury Girl

Wild Horses

Doom and Gloom

Can't You Hear Me Knocking

Honky Tonk Women

You Got the Silver

Happy

Miss You

Midnight Rambler

2,000 Light Years from Home

Sympathy for the Devil

Start Me Up

Tumbling Dice

Brown Sugar

- Bis -

You Can't Always Get What You Want

(I Can't Get No) Satisfaction

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: